Η διαδρομή φιλίας δύο Γερμανών και ενός Σύρου πρόσφυγα

Τελευταία ενημέρωση: 22:31

 

«Δεν μπορώ ν’ αλλάξω το παρελθόν σου ούτε το μέλλον σου. Αλλά όταν με χρειάζεσαι θα’ μαι δίπλα σου. (Χόρχε Λούις Μπόρχες)


Η φιλία δύο 25χρονων Γερμανών, ενός άντρα και μιας γυναίκας, μ’ έναν 23χρονο Σύρο πρόσφυγα στην Ελλάδα, οδήγησε σε δικαστικές περιπέτειες τους τρεις νέους καθώς μεταφέροντάς τον από την Αθήνα στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα του Έβρου για να επιστρέψει στην πατρίδα του, εντοπίστηκαν από Έλληνες αστυνομικούς στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων και βρέθηκαν κρατούμενοι.


Κατά την ανακριτική διαδικασία, σε μία υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης πρόσφυγα, αναδύθηκε η ιστορία μιας δυνατής φιλίας, για χάρη της οποίας οι νεαροί Γερμανοί συνελήφθησαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Μιας ιστορίας φιλίας συνολικά πέντε νέων από τη Γερμανία, τη χώρα που κατέχει ρόλο ρυθμιστή στη διαχείριση του προσφυγικού, ενός πρόσφυγα από τη Συρία, την κατεξοχήν χώρα τροφοδότησης προσφύγων και την Ελλάδα η οποία ασφυκτιά μεταξύ των συμπληγάδων της Τουρκίας και της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των εγκλωβισμένων σε αυτή προσφύγων.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana