Πλωτά φράγματα στην ακτή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής για την προστασία των λουομένων

 

Πλωτά φράγματα θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην ακτή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής για την προστασία των λουομένων από σκουπίδια, φύκια, ή φερτά υλικά που καταλήγουν στη θάλασσα από ρέματα της περιοχής. "Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο που θα υλοποιηθεί ώστε να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητά του. Στόχος μας είναι, εφόσον διαπιστωθεί χρήσιμο, να το επεκτείνουμε και σε άλλες ακτές", διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, στο περιθώριο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας, όπου έγινε σχετική συζήτηση. 

Η πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την προστασία των ακτών, κυρίως στις πολυσύχναστες παραλίες. Εκεί, από την επόμενη χρονιά, πιθανότατα, σε συνεννόηση με τους δήμους, θα οριστούν οι περιοχές στις οποίες θα τοποθετηθούν τα πλωτά φράγματα. "Η Χαλκιδική πήρε φέτος 71 γαλάζιες σημαίες ενώ πέρσι είχε πάρει 52", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος.  

Στο μεταξύ, έργα συντηρήσεων στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων και σήμανσης θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο, τα έργα γίνονται ενόψει της τουριστικής περιόδου και δεδομένης της κυκλοφοριακής επιβάρυνση που δέχεται η περιοχή τους θερινούς μήνες. 
Π.Γ. 
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana