Μεγάλο ενδιαφέρον για παιδικές τροφές από την κινεζική αγορά

Τελευταία ενημέρωση: 15:13

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον από την κινεζική αγορά για παιδικές τροφές διαπιστώθηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών στην Ασία, "Sial China 2017", που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Σαγκάη.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή στην Κίνα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την παιδική διατροφή. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να ερμηνευτεί, καθώς εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε στην Κίνα η δυνατότητα τα ζευγάρια να αποκτούν μόνο ένα παιδί και πριν από δύο χρόνια επιτράπηκε στα ζευγάρια να αποκτούν δύο. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι οικογένειες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη διατροφή των παιδιών τους, είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε όχι" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, ενημερώνοντας την οικονομική επιτροπή για τα αποτέλεσμα της παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση.

"Λάβαμε τα μηνύματα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται και ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας ότι ειδικά στις παιδικές τροφές υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό" είπε και σημείωσε ότι η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά. Επισήμανε ακόμη ότι το ενδιαφέρον αυτό, που εκφράστηκε από την κινεζική πλευρά, εισέπραξε μέλος της επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευε την αποστολή της περιφέρειας και δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής παιδικών τροφών και δημητριακών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Πολύ θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν επίσης στους επισκέπτες η ροζέ ρετσίνα και τα ελληνικά κρασιά. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην έκθεση Sial China 2017 και τόνισε ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή δεδομένης και της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χώρα.

"Προετοιμάσαμε την παρουσία μας στην Σαγκάη μέσα από μια συνεργασία που είχαμε με το προξενείο μας και τους εμπορικούς ακόλουθους. Στη διάρκεια της επίσκεψής μας έγιναν επαφές και συνέργειες με επιχειρήσεις ενώ κλείστηκαν και εμπορικές συμφωνίες" είπε ο κ. Παπάς και πρόσθεσε ότι είναι πλέον στο χέρι των επιχειρηματιών να προχωρήσουν αυτές τις συμφωνίες.

Π.Γ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana