Σύμφωνο συνεργασίας της ΔΕΘ - Helexpo με το Roscongress Foundation

Τελευταία ενημέρωση: 13:12

 

Την ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε μακροπρόθεσμη βάση, που θα φέρει εγγύτερα τις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών, θα συμβάλει στον διάλογο για θέματα επενδύσεων, εμπορίου, τουρισμού και πολιτισμού και θα αναδείξει τα γεγονότα που διοργανώνουν ΔΕΘ-Helexpo και Roscongress, αφορά σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των δύο φορέων.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Roscongress Foundation, Alexander Stuglev, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο διοργανώνεται από τον ρωσικό οργανισμό και πραγματοποιήθηκε φέτος στο διάστημα 1-3/6. Όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΘ-Helexpo ήταν επίτιμη προσκεκλημένη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που τελεί υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα λάβει τις ακόλουθες μορφές: αμοιβαία ενημέρωση, συμβουλευτική και υποστήριξη σε θέματα που άπτονται της οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας, οργάνωση κοινών συνεδρίων και εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων fora, στρογγυλά τραπέζια, επιχειρηματικές συναντήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις με οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο και αμοιβαία προβολή των κοινών δράσεων σε Ρωσία, Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Στην υπογραφή του συμφώνου παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, Παναγιώτης Μπεγλίτης, και ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακόλας.

Στο μεταξύ, με αφορμή την υπογραφή του συμφώνου, στο τραπέζι τέθηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης από τη ΔΕΘ-Helexpo εθνικής συμμετοχής στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το 2018, με ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη ρωσική αγορά. Διερεύνησαν επίσης την πιθανότητα από κοινού διοργάνωσης ενός οικονομικού φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή την ευρασιατική συνεργασία, ενώ συζήτησαν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το Roscongress Foundation ως «γέφυρα» για τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Το Roscongress Foundation δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών προοπτικών της Ρωσίας και στην ενδυνάμωση του προφίλ της χώρας μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων με οικονομική και κοινωνική στόχευση. Διοργανώνει δε κάθε χρόνο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μια εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς. Το ετήσιο «χαρτοφυλάκιό» του περιλαμβάνει πάνω από 400 γεγονότα εντός και εκτός Ρωσίας. Μάλιστα, πέραν του ρωσικού εδάφους, δραστηριοποιείται στην Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ουρουγουάη και άλλες χώρες. 
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana