Παρέμβαση μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Σχολείο» στο δημοτικό συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: 19:55

 

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας» με αφορμή την μεταφορά του 12ου δημοτικού σχολείου, από το λυόμενο της οδού Μαρία Κάλλας, σε κτίριο της οδού Βασ. Γεωργίου, στο οποίο πραγματοποιείται κατάληψη.

Εκπρόσωπος των μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή και υποστήριξε πως «μέσα στα 7 χρόνια κατά τα οποία το κτίριο της Βασ. Γεωργίου τελεί υπό κατάληψη -μία κατάληψη που το απελευθέρωσε από το καθεστώς εγκατάλειψης και αχρηστίας [..]- στο χώρο πραγματοποιούνται ελεύθερα μαθήματα, χοροί, δραστηριότητες για παιδιά».

Από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αποχώρησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με τον δημοτικό σύμβουλο των «Εντάξει», Σωκράτη Δημητριάδη, να τονίζει: «Δεν δεχόμαστε στο ναό της δημοκρατίας να μιλούν άτομα που δηλώνουν εχθροί της αστικής δημοκρατίας. Δεν μπαίνουμε σε τέτοιο διάλογο, ούτε μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις απόψεις ανθρώπων που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο». 

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση μεταξύ μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου και ανδρών των ΜΑΤ έξω από το δημαρχιακό μέγαρο. 
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατέβηκε στο προαύλιο του δημαρχείου για να μιλήσει στους συγκεντρωθέντες και ζήτησε από την αστυνομία να επιτρέψει την είσοδό τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. 

Α.Καρ.
 

Παράσταση διαμαρτυρίας συμβασιούχων εργαζομένων των ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης 

    Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αντιδρώντας στην απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.

    Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, κατέθεσε ψήφισμα στο Σώμα, ζητώντας μεταξύ άλλων, «νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και καμία απόλυση συμβασιούχοι».

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταθέτει το ψήφισμα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά 1.500 εργαζόμενους στον νομό. 

Α.Καρ.

Το αργυρό μετάλλιο της πόλης στον Τζ. Μπίσελ για την προσφορά του στην εκπαίδευση   

Το αργυρό μετάλλιο της πόλης στον Τζορτζ Μπίσελ (George S. Bissell) για την απαράμιλλη προσφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Θεσσαλονίκης, απένειμε το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

    Ο κ. Μπίσελ είναι ο μακροβιότερος έφορος του Κολεγίου Ανατόλια και πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Η καθοριστική επίδρασή του εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, με έργα όπως η βιβλιοθήκη Bissell στο ACT, η οποία φέρει το όνομά του.

    «Οι δωρεές του κ. Μπίσελ στο Κολέγιο είναι υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά στοχευμένες, ενώ αναδεικνύουν τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει ένα σχολείο στα παιδιά», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγο πριν την απονομή του αργυρού μεταλλίου της πόλης.

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, μέσω ανακοίνωσης, υπογράμμισε «τη μεγάλη προσφορά των δωρητών στην ανοικοδόμηση της Νέας Ελλάδας». «Ο ρόλος τους ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι εάν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν τον κ. Μπίσελ η ελληνική πραγματικότητα θα ήταν πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.
  

 Ο κ. Μπίσελ, παραλαμβάνοντας το ασημένιο μετάλλιο της πόλης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα μεγάλη την τιμή που του κάνει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. «Το αποδέχομαι με βαρύ το αίσθημα της ευθύνης και εκ μέρους χιλιάδων άλλων που ενδυναμώνουν τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε.

     Α.Καρ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana