«Μαθαίνω το δρόμο παίζοντας» και εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Δ. Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 10:24

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Μαθαίνω το δρόμο παίζοντας» για παιδιά προσχολικής ηλικίας που συνδιοργανώνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, η 4η Δημοτική Κοινότητα και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έως τις 21 Μαΐου 2017.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, την εκπαίδευση του προσωπικού των παιδικών σταθμών και την ευαισθητοποίηση των γονέων.

Στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 10.30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα:

Στους εξωτερικούς χώρους του Δημαρχείου:

· 10.30 – 13.30: Εργαστήρια ζωγραφικής, χειροτεχνίας, κατασκευών

· 11.00: Χαιρετισμοί

· 11.30: Διαδραστικά Παιχνίδια

· 12.00: Χορευτική παράσταση «Στον δρόμο περπατάμε προσεκτικά»

Στην Αίθουσα Νερού:

· 11.30: Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

· 11.45: Παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης»

· 12.45: Παράσταση κουκλοθέατρου «κύριε Τροχονόμε»

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου, στον Παιδικό Σταθμό «Πανόραμα» ολοκληρώνονται οι επισκέψεις της Τροχαίας, που ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου 2017, από τους σταθμούς Μ. Αλεξάνδρου, Αγγελοπούλου, Φωκά και Διογένους.

« Συμμετέχουμε ως οδηγοί, ως επιβάτες οχημάτων, ως πεζοί, ως γονείς, ως ανήλικοι, ως εκπαιδευτικοί, ως μαθητές, ως υπηρεσιακοί αρμόδιοι, ως Κράτος, ως πολίτες, ως κοινωνία. Ως Δήμος Θεσσαλονίκης, με την εκδήλωση μας αυτή, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους μικρούς και τους μεγάλους συνδημότες μας σε θέματα κυκλοφοριακής ασφάλειας με το σύνθημα ‘’Ασφαλώς Κυκλοφορώ’’» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολίτικης και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης.

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana