Έργα για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ στις παραλίες προωθεί ο δήμος Βόλβης

Τελευταία ενημέρωση: 14:26

 

Πρόσβαση στις παραλίες αλλά και σε άλλα σημεία τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος θα αποκτήσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα χάρη σε σημαντικές παρεμβάσεις που αναμένεται να υλοποιήσει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με άλλους φορείς.

 Όπως είπε ο Διαμαντής Λιάμας, δήμαρχος  Βόλβης,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM", πρόκειται για ένα διακρατικό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας που γίνεται σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία. 

"Είχαμε την έγκριση της χρηματοδοτικής πρότασης που καταθέσαμε και τώρα πλέον προχωράμε  τις διαδικασίες προς την υλοποίηση του" τόνισε. 

Με αυτό το πρόγραμμα θα γίνουν έργα τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στις παραλίες με αμφίβια τροχήλατα οχήματα στον Σταυρό, τα Βρασνά, και την Ασπροβάλτα. 

Επίσης θα έχουν πρόσβαση με ειδικές θέσεις στάθμευσης και άλλες παρεμβάσεις και παροχές, στο κέντρο Πληροφόρησης για την Παράκτια Ζώνη του Στρυμονικού Κόλπου και του Κόλπου της Ιερισσού, στο κεντρικό Περίπτερο Πληροφόρησης στον Σταυρό, σε δυο σημεία θέασης στη λίμνη Βόλβη, στις Νυμφόπετρες και το Πλατανόδασος Σταυρού.

Πρόκειται για πρωτοβουλίες που ο κόσμος στην περιοχή "αγκαλιάζει". "Ο κόσμος γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με ειδικές ανάγκες και υπάρχει ευαισθησία στον δήμο μας. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια στην Παιδική Εξοχή, την κατασκήνωση του Σταυρού φιλοξενούμε παιδιά ΑΜΕΑ και γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν" επεσήμανε ο δήμαρχος Βόλβης.  

Σημειώνεται ότι το έργο είναι  συνολικού προϋπολογισμού 1.487.000 ευρώ, Στην πρόταση  «Μονοπάτια προσβάσιμου τουρισμού πολιτιστικής κληρονομίας» (Pathways of accessible heritage tourism - Access2Heritage), που υπέβαλε ο δήμος Βόλβης και εγκρίθηκε συμμετέχουν οι εταίροι:  Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμός Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Razlog (Βουλγαρία), Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ένωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Βουλγαρία (UDPB), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Σερρών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κεντρικής Μακεδονίας, ECO Worlds Rodopi (Βουλγαρία) και KRUG Art Movement (Βουλγαρία).

Νικόλ Καζαντζίδου 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana