Κατηγορούνται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις συνταγών

Τελευταία ενημέρωση: 15:05

 

Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τις 235.000 ευρώ, φέρονται ότι πραγματοποιούσαν στην Αλεξανδρούπολη τρεις φαρμακοποιοί και ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι τέσσερις δράστες, ηλικίας 50, 48 και 41 ετών, πραγματοποίησαν πλήθος συνταγογραφήσεων με τη χρήση των ΑΜΚΑ 41 ασφαλισμένων, από τα τέλη του 2015 έως και τα τέλη του 2016. Ειδικότερα ο γιατρός συνταγογραφούσε φάρμακα εν αγνοία των ασφαλισμένων χρησιμοποιώντας τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, και τις συνταγές εκτελούσαν εν συνεχεία οι τρεις φαρμακοποιοί εισπράττοντας παρανόμως το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία, που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Λ.Π.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana