Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: 14:46

 

Μισθολογικά κίνητρα προς τους νέους γιατρούς, που θα επιλέξουν να στελεχώσουν τις 239 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οι οποίες θα λειτουργήσουν ως το τέλος του έτους, δίνει η κυβέρνηση.

Μέσω της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στους γιατρούς να κάνουν την επιλογή στελέχωσης των νέων δομών, βάζοντας συγχρόνως «φρένο» στη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξειδίκευε, σε δηλώσεις του, ότι οι νέοι γιατροί θα προσλαμβάνονται με αποδοχές αντίστοιχες με αυτές του Επιμελητή Α', σημαντικά υψηλότερες από αυτές του νεοπροσλαμβανομένου.

 

Η περίοδος της απαξίωσης και της αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ έχει τελειώσει, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός

Η περίοδος της απαξίωσης και της αποδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει τελειώσει, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός που παρέστη στην εκδήλωση που έγινε νωρίτερα, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη δημιουργία 239 μονάδων υγείας και την πρόσληψη 3000 γιατρών και νοσηλευτών, εκ των οποίων οι 25 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως πρόκειται για την υλοποίηση ενός νέου οράματος για την πρωτοβάθμια φροντίδα και το σύστημα υγείας στη χώρα.

Το όραμα αυτό έχει στόχο τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και την αναδιοργάνωσή του, με επίκεντρο την πρωτοβάθμια υγεία, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξανθός.

Ε.Σ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana