Αν. Νεφελούδης: Προχωράμε σε εφαρμογή οδικού χάρτη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

Τελευταία ενημέρωση: 12:20

 

Στην εφαρμογή «οδικού χάρτη» για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση εργασίας, προχωρά το αρμόδιο υπουργείο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Πρόκειται για την εφαρμογή μέτρων, για «να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε -σε πραγματικό χρόνο- τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αδήλωτη εργασία και νομίζω ότι πάμε καλά».

Σε ό,τι αφορά τους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε πως ήδη, έχει τελειώσει η επεξεργασία μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου και πρόσθεσε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι: «Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους όχι πια με τα 1.000 ευρώ, αλλά με παρεμβάσεις για την πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων, για να διοχετευτούν στην αγορά εργασίας κανονικά ή στους χώρους που δουλεύαν. Κυνηγάμε τις υποθέσεις της παραβατικότητας, που δημιουργεί τον εγκλωβισμό».

Αναφερόμενος στο θέμα των εργατικών κατοικιών του τέως ΟΕΚ, ο κ. Νεφελούδης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αυτά που είχαμε εξαγγείλει σαν προθέσεις, είναι πια νόμοι του κράτους, έχουμε καθορίσει την τελική τιμή παραχώρησης από τη μέση τιμή των 735 ευρώ στα 304,41, μια θεαματική μείωση που ήταν αντικειμενική, όμως, γιατί βγάλαμε από το κόστος όλες τις παρανομίες, παρατυπίες, υπερβάσεις που είχαν παρατηρηθεί και παρουσιάσαμε με την τελευταία έκδοση -σε ΦΕΚ- της υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής των υποχρεώσεων των οικιστών».


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana