Πρόεδρος Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ:΄Η άμεση λύση ή κινητοποιήσεις

Τελευταία ενημέρωση: 12:10

 

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις την πληρωμή τους αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αν δεν υπάρξει η δέσμευση για καταβολή των δεδουλευμένων τους έως τις 12/5, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης. Ο κ. Τσερμενίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο, 104,9 fm” δήλωσε ότι αύριο Πέμπτη, είναι η κρίσιμη μέρα αποφάσεων. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων συνέρχεται στις 12:00, ενώ νωρίτερα, στις 09:30πμ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ. ”Την Πέμπτη 12:00 το μεσημέρι, παίρνουμε απόφαση, αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την πληρωμή των εργαζομένων μέχρι 12 του μηνός. Είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε και να απαιτήσουμε να πληρωθούμε και να διεκδικήσουμε τη συνέχεια λειτουργίας του Οργανισμού και της Αστικής Συγκοινωνίας”

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για “λύση επιτέλους τώρα”, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ κάλεσε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να πάρει ξεκάθαρη θέση για το μέλλον του Οργανισμού.

“Οι εργαζόμενοι την Πέμπτη θα πάρουν απόφαση να βγούν στις κινητοποιήσεις με τη λογική “λύση, επιτέλους τώρα”. Καλούμε τον υπουργό Υποδομών, να πάρει ξεκάθαρη θέση, όχι με κρυφά χαρτιά. Αύριο το πρωί. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται η κατάσταση και να ταλανίζονται εργαζόμενοι και επιβάτες” είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσερμενίδης και συμπλήρωσε:”αυτή τη φορά, οι εργαζόμενοι λένε “Τέλος. Τώρα λύση”. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αυτό το πράγμα εδώ και δύο χρόνια, οι εργαζόμενοι πότε πληρώνονται, πότε δεν πληρώνονται, οι επιβάτες πότε εξυπηρετούνται, πότε δεν εξυπηρετούνται. Εμείς είμαστε υπέρ της πλήρους εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε.”

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του συνδικάτου, είναι αναγκαία η άμεση και οριστική λύση των ανοιχτών θεμάτων του ΟΑΣΘ.

“Τι θέλει να κάνει ο υπουργός; Η κυβέρνηση; Δημόσιο φορέα αύριο το πρωί. Καταθέσαμε πρόταση και λέμε δεν μπορεί να γίνει αυτό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οδηγία 1370, πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για τον προσδιορισμό νέου αναδόχου. Ό,τι είναι να γίνει” τόνισε ο κ. Τσερμενίδης και επισήμανε: “Διεκδικούμε τη συνέχιση της λειτουργίας της Αστικής Συγκοινωνίας με όποια μορφή είναι αυτή. Είτε είναι μέσα από διεργασία από την οδηγία της Ε.Ε., είτε αύριο το πρωί Δημόσιος Φορέας. Επιτέλους να τελειώνουμε.”

Επιμέλεια Ελένη Μπιμπίκου

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana