Π. Ανανιάδης:Δημιουργία σχολείου μέσω ΣΔΙΤ στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Τελευταία ενημέρωση: 13:17

 

Στο οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αναφέρθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM". 

"Όντως είναι ένα πιεστικό πρόβλημα, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να μην ασφυκτιούν οι μαθητές μέσα σε αίθουσες που έχουν φτάσει στο όριο" σχολίασε ο κ. Ανανιάδης και υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προκατασκευασμένων σχολείων και της έλλειψης χώρου με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο ίδιος τόνισε ότι "λόγω της αστικής ανάπτυξης που υπάρχει δυτικά και ειδικά στον Εύοσμο πολλές τάξεις έχουν 28 μαθητές και κάποιοι κάνουν μάθημα σε ΚΙΒΟ (σ.σ. προκατασκευασμένοι οικίσκοι). Υπάρχει πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση σε συνεργασία με τον δήμο και αναζητούνται άλλοι χώροι". Πρόσθεσε ότι θα εξαγγελθεί μάλλον η δημιουργία κάποιου σχολείου, στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ(, με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο κ. Ανανιάδης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ιταλία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τους πρόσφυγες. Εξήγησε ότι "από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιείται ήδη πρόγραμμα εκπαίδευσης των ατόμων που θα διδάσκουν τους πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας στους δήμους Δέλτα και Παιονίας. Οι δάσκαλοι θα κάνουν μαθήματα εκμάθησης γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες μέσα στις δομές φιλοξενίας προσφύγων".

Το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη, θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2018, δίνοντας τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό προσφύγων να ενσωματωθούν πιο εύκολα στην ελληνική κοινωνία.

Συνέντευξη Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια: Ολίνα Καρβουνιάρη
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana