Χρ. Σπίρτζης: Αναμένεται να έχει νέα συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες

Τελευταία ενημέρωση: 17:47

 

    Νέες συζητήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμορφωθεί μία τελική πρόταση για τις αστικές συγκοινωνίες, αναμένεται να έχει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

    «Ο υπουργός μάς είπε ότι και την άλλη εβδομάδα θα είναι στη Θεσσαλονίκη και όπως πληροφορηθήκαμε θα υπάρξει συζήτηση με τους φορείς για τις αστικές συγκοινωνίες. Θα συζητήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ για το νέο εργασιακό περιβάλλον και πώς θα διασφαλιστεί η μεταφορά των εργαζομένων", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Καραγιάννης.

    Ο κ. Καραγιάννης, μία μέρα μετά τη συνάντηση με τον κ.Σπίρτζη στα γραφεία της Περιφερειακής 'Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), υποστήριξε πως οι θέσεις των δημάρχων «είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε μία σωστή αστική συγκοινωνία, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού, να μην αυξηθούν τα κόμιστρα. Επίσης, τονίσαμε πως δεν μπορεί να συμμετάσχει η αυτοδιοίκηση με δικά της κεφάλαια, δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα».
  

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σημείωσε για τις επόμενες κινήσεις του υπουργού: «Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι θα συζητήσει και με τους φορείς της πόλης, τα Επιμελητήρια και το Τεχνικό Επιμελητήριο, τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και τους μετόχους».
    

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι «υπήρξε μία πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση» και πως «είπα στον υπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του και να πει καθαρά, για να ξέρουμε όλοι και οι πολίτες και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, τι μέλλει γενέσθαι».
Α.Καρ. - Σωτ.Κυρ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana