Πρεσβευτές της Θάσου και της Καβάλας δεκατρείς Γενικοί Πρόξενοι

Τελευταία ενημέρωση: 22:22

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την αθέατη και λιγότερο προβεβλημένη, από τους τουριστικούς οδηγούς, πλευρά των προορισμών της Καβάλας και της Θάσου είχαν οι Γενικοί Πρόξενοι δεκατριών χωρών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη (Ρουμανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Μαρόκου, Ουκρανίας, Ιταλίας, Τσεχίας, Φινλανδίας, Καναδά, Λουξεμβούργου και Ουρουγουάης), κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μετά από σχετική πρόσκληση που τους απηύθυναν η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου οι οποίοι και ανέλαβαν από κοινού τα έξοδα της φιλοξενίας των ξένων διπλωματών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν το νησί της Θάσου όπου οι δεκατρείς Γενικοί Πρόξενοι έτυχαν θερμής φιλοξενίας από το Δήμο και ξεναγήθηκαν προσωπικά από το δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ στο νέο σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο. Κατά την παραμονή τους στο νησί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοποθεσίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, και περιοχές που φανερώνουν τον ιστορικό πλούτο του νησιού αλλά δεν είναι ιδιαιτέρα προβεβλημένες. Γεύτηκαν τοπικά εδέσματα, επισκέφθηκαν παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά ενώ ενημερώθηκαν για τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τα υπόλοιπα καταλύματα που υπάρχουν στο νησί .

Ο δήμαρχος Θάσου σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε χαρακτηριστικά «νομίζω πραγματικά ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν ως πρόξενοι των χωρών τους και έφυγαν σαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Θάσου στις χώρες τους. Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά περισσότερα απ’ όσα βλέπει ένα απλός τουρίστας και αυτό θέλαμε να επιτύχουμε.

Δεύτερος και τελευταίος σταθμός των ξένων διπλωματών ήταν η πόλη της Καβάλας όπου σήμερα το απόγευμα συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη. Ο Θ. Μαρκόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων «αποτελεί αναμφισβήτητα ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου που δεκατρείς Πρόξενοι, οι οποίοι νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, επισκέφθηκαν την περιοχή μας.

Β. Λωλίδης


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana