Μετέφεραν παράνομα 8 αλλοδαπούς, τους 4 στο πορτ-μπαγκάζ

Τελευταία ενημέρωση: 10:28

 

Δύο άντρες που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Έλληνα και ένας 23χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων, καθώς συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Διευκόλυνση εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα», «Αντίσταση» και «Απείθεια».

Χθες το βράδυ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος συλληφθείς με συνοδηγό τον δεύτερο. Προκειμένου οι τελευταίοι να αποφύγουν πιθανό έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα, ακινητοποιήθηκαν, όμως, λίγο αργότερα στην είσοδο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά οκτώ αλλοδαπών, μεταξύ αυτών κι ενός ανήλικου, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στηνΕλληνική επικράτεια, ενώ τέσσερις από τους αλλοδαπούς εντοπίστηκαν στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του ελέγχου, ο 30χρονος άντρας προέβαλε σθεναρή αντίσταση επιχειρώντας να αποφύγει τη σύλληψη.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί θα κατέβαλαν στους διακινητές χρηματικό ποσό προκειμένου να τους μεταφέρουν από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου στη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. Όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana