Το “Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης” στον Δήμο Παύλου Μελά με τη συμμετοχή 800 μαθητών

 

Ο Δήμος Παύλου Μελά υποδέχεται το πρωτότυπο, βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεώτερες ηλικίες αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών.

Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαϊου 2017, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης, από τις 09.30 έως τις 13.30, 800 συνολικά μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του Λούνα Παρκ, να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η Ε.Ε.Α.Α. έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και συνεργαζόμενη με τους Δήμους, έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών και του μπλε κάδου, ώστε να μάθει η νέα γενιά με τον πιο δημιουργικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2016, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης συσκευασιών της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) ανακηρύχτηκε σε Silver Εvent Of The Year, στην κατηγορία «Εκπαιδευτική εκδήλωση» στο πλαίσιο των Event Awards 2016.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana