5ο μαθητικό περιβαλλοντικό συνέδριο

Τελευταία ενημέρωση: 12:45

 

Απόφαση να... δράσουν για την πόλη τους πήραν 300 μαθητές από 14 σχολεία της χώρας, οι οποίοι συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.

«Τα παιδιά καλούνται να φροντίσουν το πάρκο της γειτονιάς τους, την αυλή του σχολείου, να ενδιαφερθούν και να καλέσουν τον δήμο για το χαλασμένο πεζοδρόμιο έξω από το σχολικό τους κτίριο και γενικότερα να αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να δράσουν στον περίγυρό τους» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του ΚΠΕ Κορδελιού Χρυσούλα Αθανασίου. 

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί σε αίθουσα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν σε συζητήσεις ανά ομάδες για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως την προσπάθεια για μείωση των απορριμμάτων, την μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη, την ανάδειξη του στοιχείου της θάλασσας στην πόλη και τη διαμόρφωση του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. 

Παράλληλα, στην αυλή του Δημαρχείου, συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια, με κόμικς, γκράφιτι, κηπουρική, κατασκευή ξύλινων φωλιών για πουλιά και καταγραφής με drone. 

Νατάσα Καραθάνου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλο σε ημερίδα για τα 100 χρόνια

Σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου περιπατητικών μονοπατιών 

eana