Προς ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Τελευταία ενημέρωση: 15:42

 

Την εκτίμησή του ότι στις αρχές Ιουνίου φέτος θα κατατεθεί ο φάκελος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας (ΟΚΘ) την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), διατύπωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ΟΚΘ, Νίκος Παλάσκας. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι μέχρι τις 20/5 το εγχείρημα που προωθείται, θα τύχει της αποδοχής τουλάχιστον των κτηνοτρόφων εκείνων της χώρας που διακινούν το 70% του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Οπως τόνισε ο ίδιος, πριν 15 ημέρες ξεκίνησε η αποστολή των υπεύθυνων δηλώσεων στους Έλληνες κτηνοτρόφους, προκειμένου να τις υπογράψουν και να συμμετέχουν στη Διεπαγγελματική, με στόχο "να βάλει καθένας το δικό τους λιθαράκι, ώστε να αποκτήσουμε ενιαία και ισχυρή φωνή και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, τα προβλήματα που μας απειλούν με αφανισμό". Στην Ελλάδα ανέρχονται σε 120.000 οι εκμεταλλεύσεις αιγοπρόβειου γάλακτος, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπενθύμισε, ότι όσοι κτηνοτρόφοι το επιθυμούν θα μπορούν να λαμβάνουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση από το τυροκομείο που συνεργάζονται, αφού όπως επανέλαβε ο κ. Παλάσκας "εξουσιοδοτήσαμε τους τυροκόμους, που συμμετέχουν στην προσπάθεια και έρχονται σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς, να δίνουν εκείνοι τις δηλώσεις".

Τονίζεται ότι η υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδοτεί την ΠΕΚ να προχωρήσει στην ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του κτηνοτρόφου, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας και ο κωδικός ΕΛΟΓΑΚ.

 

Έ.Α


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana