Με παραγωγικούς φορείς της Θράκης συναντήθηκε η Έλενα Κουντουρά

Τελευταία ενημέρωση: 22:44

 

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε στην Αλεξανδρούπολη με παραγωγικούς φορείς, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία παραβρέθηκε σήμερα στην έναρξη του διήμερου 1ου εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.

«Τα θέματα τα οποία συζητήσαμε ήταν αναπτυξιακού χαρακτήρα: θέματα που προσπαθούμε να λύσουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να έχει μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη, όπως αυτά του αεροδρομίου και του λιμένα. Τέθηκαν και ζητήματα προβολής, προώθησης και μάρκετινγκ, στα οποία συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δουλέψουμε από κοινού, ώστε να έχουμε μία ενιαία εικόνα προς το εξωτερικό και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε περιοχές οι οποίες δεν έχουν τις απαιτούμενες υποδομές», δήλωσε η υπουργός αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης. Διευκρίνισε δε, πως θα μεταφέρει στα συναρμόδια υπουργεία όλα όσα δεν άπτονται αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Τουρισμού.   

Την ικανοποίησή του για την παρουσία της υπουργού στην περιοχή αλλά κυρίως για το ενδιαφέρον που επέδειξε «και την εντιμότητα με την οποία αντιμετώπισε τα ζητήματα που της έθεσαν», εξέφρασε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.  

«Υπήρξε ένας πολύ ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος στο πλαίσιο του εργαστηρίου που διοργανώνεται για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την υπουργό, όλοι οι άνθρωποι της αγοράς και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, και να θέσουμε ένα προς ένα συγκεκριμένα θέματα που απασχολούνε: τον τουρισμό, με την ευρύτερη έννοια, της περιοχής μας και της Θράκης ολόκληρης… Καλύψαμε σχεδόν όλο το φάσμα που άπτεται του τουρισμού, είτε είναι στενά τουριστικά είτε είναι γενικότερα αναπτυξιακά θέματα, όπως τα θέματα χωροθέτησης τουριστικών δραστηριοτήτων καθ' όλο το παραλιακό μέτωπο της Θράκης. Η υπουργός τα άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή, ήταν ειλικρινής απέναντί μας, ιδιαίτερα προσεκτική στις απαντήσεις της και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα, όπως για άμεση δράση όσον αφορά στα θέματα των συνοριακών σταθμών. Για κάποια άλλα, όπως είναι σωστό, απάντησε πως πρέπει να μελετηθούν και κάποια βεβαίως και να νομοθετηθούν. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι είχαμε έναν λεπτομερή και ειλικρινή διάλογο…» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.
  
Την εκτίμηση ότι τεθήκανε υπόψη της υπουργού στο σύνολό τους όλα τα θέματα αρκετά αναλυτικά, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου Επιχειρηματικότητας Θράκης και Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ: «Τέθηκαν υπόψη της υπουργού τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με τον τουρισμό της περιοχής και της παραδώσαμε και τις σχετικές έρευνες και μελέτες που ουσιαστικά κάνουμε τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια. Από την πλευρά του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας, αυτό το οποίο θέλαμε να υπερτονίσουμε, είναι το γεγονός της μεγάλης προσέλκυσης Τούρκων τουριστών, κατά κύριο λόγο από την Κωνσταντινούπολη - ένα στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό αναφορικά με την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής, καθότι συμβάλλουνε περίπου με 8% στους ετήσιους τζίρους των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης: Ένα στοιχείο το οποίο χρήζει περαιτέρω αξιοποίησης  και στόχευσης, και μάλιστα υπήρξε και η πρόταση να ενταχθεί η Αλεξανδρούπολη, όπως έχουν ενταχθεί η Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο πρόγραμμα των προορισμών city break, δεδομένου ότι  ήδη από μόνη της και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από κυβερνητικούς φορείς, έχει επιτευχθεί κάτι τόσο σημαντικό».

Λ.Π. 

Διαβάστε επίσης

«Η Κίνα είναι μία τεράστια αγορά που προσεγγίσαμε και πιστεύουμε ότι θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα»


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana