Κλειδί Ημαθίας: Το χωριό των πελαργών!

Τελευταία ενημέρωση: 13:05

 

Μεγάλη αγάπη για τους πελαργούς έχουν οι κάτοικοι στο Κλειδί Ημαθίας που περιμένουν την άνοιξη με την πρώτη φτερωτή έλευση! Ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι οι πελαργοί "προτιμούν" το χωριό τους, το αποκαλούν "Το χωριό των πελαργών", και ανυπομονούν κάθε χρόνο, να γεμίσουν οι φωλιές που κατασκευάζουν στους στύλους της ΔΕΗ. Μάλιστα, έχουν ονομάσει και έναν πελαργό "Παντελή" και με...πλακέτα που τοποθέτησαν στη φωλιά του, περιμένουν κάθε χρόνο για να τον "φιλοξενήσουν"!

"Το ιδιαίτερο γεγονός στο Κλειδί είναι ότι πρόκειται για ένα μικρό χωριό, με αναλογικά, πολλές πελαργοφωλιές", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύα Κατράνα, βιολόγος στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα που παρακολουθεί τα τελευταία 10 χρόνια τους πληθυσμούς των πελαργών. "Το Αιγίνιο Πιερίας επίσης", προσθέτει, "είναι ένα μέρος με πάρα πολλές πελαργοφωλιές, ενώ και οι δυο περιοχές επιλέγονται από τα πουλιά γιατί βρίσκονται κοντά στον Αλιάκμονα όπου βρίσκουν τροφή".

"Κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε για φέτος, με τη συνεργασία της ΔΕΗ, 30 φωλιές και περιμένουμε να δούνε πόσες απ΄ αυτές θα κατοικηθούν" λέει από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της κοινότητας Κλειδιού Ημαθίας Χαράλαμπος Τσολάκης. 

 


Νατάσα Καραθάνου
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Ημερίδα, με θέμα: «Δασικό Περιβάλλον, Δασικοί Χάρτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

eana