Εννέα οι υποψήφιοι “μνηστήρες” για την ΕΒΖ στη Σερβία

Τελευταία ενημέρωση: 13:51

 

Εννέα επενδυτές από τη Δυτική Ευρώπη και τη Σερβία, κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης, εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανοίξει το data room και να υπογραφούν οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας με τους υποψηφίους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διαδικασία του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού προχωρά κανονικά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και επανέλαβε: "όλοι δουλεύουμε εντατικά, ώστε η εταιρεία να παραμείνει ζωντανή, να τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και να λειτουργεί πλέον με σωστούς εταιρικούς κανόνες και με όρους του μέλλοντος". Ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ στη Σερβία, έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ, όπως υπενθύμισε ο κ. Μάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στο τέλος Ιανουαρίου φέτος, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD FABRIKA SECERA SAJKASKA Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας CRVENKA FABRIKA SECERA AD CRVENKA, που κατέχει η ΕΒΖ, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της. Υπενθυμίζεται δε ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας δημοσιεύτηκε η σχετική "Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του συνόλου των 776.564 μετοχών της σέρβικης εταιρείας AD FABRIKA SECERA SAJKASKA Zabali (92,665% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) και του συνόλου των 550.729 μετοχών της σέρβικης εταιρείας CRVENKA FABRIKA SECERA AD CRVENKA, (87,539% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), κυριότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε".

Συγκρατημένη αισιοδοξία για σπορά τεύτλων σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα φέτος

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για τη σπορά με τεύτλα περισσότερων από 100.000 στρέμματα ανά την Ελλάδα το 2017, εξέφρασε εκ νέου σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης.

'Ελενα Αλεξιάδου


Το πλήρες τηλεγράφημα της Ε. Αλεξιάδου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana