Ευοίωνες οι προοπτικές του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη

Τελευταία ενημέρωση: 08:14

 

Με μια νέα εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων να προστίθεται στα ιδρυτικά του μέλη, υποδέχτηκε το νέο έτος το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau-TCB), όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Το γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού παρουσιάζει άλλωστε μια δυναμική που συμπορεύεται με τη δυναμική της πόλης στο συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος του TCB Δέσποινα Αμαραντίδου.

«Η τάση για τη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι ανοδική», αναφέρει η κ.Αμαραντίδου.

«Για το 2016, όπως βλέπουμε μέχρι τώρα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή από όλες τις χώρες και πόλεις –και παρόλο που τα συνέδρια είναι συνολικά λιγότερα κατά 1.300- η Θεσσαλονίκη έχει ήδη καταγεγραμμένα 24 έργα ενώ το 2015 ήταν 17. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα περάσουμε τον αριθμό των 30», σημείωσε η πρόεδρος του TCB.

Εξήγησε ωστόσο ότι η καταγραφή που γίνεται από τον διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής βιομηχανίας « International Congress & Convention Association – ICCA» αφορά εξειδικευμένα συνέδρια και με συγκεκριμένες προδιαγραφές (συμμετοχή περισσότερων από 50 συνέδρων, διοργάνωση του συνεδρίου σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πόλεις-χώρες κτλ).

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης όμως, γίνονται επίσης πολλά περισσότερα συνέδρια που όμως, δεν καταγράφονται κάπου συνολικά.

Νικόλ Καζαντζίδου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana