Α.Θωμόπουλος:Αυξημένη η τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό

Τελευταία ενημέρωση: 11:00

 

Την ικανοποίησή του για την αυξημένη τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό και τη μεγάλη αποδοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες followers, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΞΘ Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κάνοντας έναν απολογισμό για το 2016, με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ.Θωμόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη φιλοξενία εκπροσώπων μεγάλων τουριστικών γραφείων του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπων διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ όπως είναι το BBC και το National Geographic Traveller.

«Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Υπάρχουν περιθώρια για να βελτιώσουμε την υστέρηση στους ξενοδοχειακούς δείκτες (μέση πληρότητα, μέση τιμή δωματίου, έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο) παρά τη μικρή αύξηση που παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΞΘ θέτοντας τους στόχους για το 2017 και ευχήθηκε να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους θεσμούς και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της ΕΞΘ για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής: «Πρόκειται για σπουδαία δουλειά και είμαστε τυχεροί που έχουμε έμπειρους φορείς και εξαιρετική συνεργασία και σύμπνοια που οδηγεί σε απτά αποτελέσματα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι κύριος στόχος της Περιφέρειας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana