Κριτική Σταύρου Καλαφάτη στη διοίκηση Μπουτάρη

Τελευταία ενημέρωση: 18:37

 

Για πέντε ήττες της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη μέσα σε διάστημα πέντε μηνών έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των "Εντάξει" και βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Καλαφάτης υποστήριξε πως ο δήμαρχος υπέστη απανωτές ήττες στα εξής μέτωπα: στις υποθέσεις των διαγωνισμών καθαριότητας, στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, αλλά και στην παραχώρηση της Α' προβλήτας του λιμανιού.

"Πέντε ήττες σε πέντε μήνες για τον επίτιμο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και έπεται συνέχεια" είπε ο κ.Καλαφάτης, προσθέτοντας πως "ο δήμαρχος στα σοβαρά θέματα είτε λειτουργεί εν κρυπτώ είτε δεν λειτουργεί καθόλου. Είναι απών στα δύσκολα, ενώ στα υπόλοιπα διατυμπανίζει την παρουσία του".

Για τους διαγωνισμούς καθαριότητας τόνισε πως "η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί", ενώ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας υποστήριξε πως η πόλη "βυθίστηκε με πέντε πόντους χιόνι".

Για την απόφαση του ΣτΕ για το σταθμό Βενιζέλου ανέφερε πως χάθηκαν τέσσερα χρόνια. Επίσης, χαρακτήρισε "θλιβερή τη διαχείριση του χριστουγεννιάτικου στολισμού", ενώ για την παραχώρηση της Α' προβλήτας υποστήριξε πως "είτε η κυβέρνηση έλεγε ψέματα στο δήμαρχο είτε ο δήμαρχος στον λαό της Θεσσαλονίκης".

Σε θέματα που απασχολούν την πόλη αναφέρθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης των "Εντάξει". Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε για πλήρη εγκατάλειψη της ιδέας των μικρών δημαρχείων. Ο Εφραίμ Κυριζίδης αναφέρθηκε στους διαγωνισμούς καθαριότητας και ζήτησε να μπει "το μαχαίρι στο κόκαλο". Ο Σωκράτης Δημητριάδης συμπλήρωσε πως "η ποιότητα ζωής λείπει από τους Θεσσαλονικείς".

Αναστασία Καρυπίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana