Τον επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Τελευταία ενημέρωση: 20:31

 

Τον επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης απο τις 16.30 και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και σε κάθε παρακαμπτήριο στην περιοχή. Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.

Επισημαίνεται, ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έσπασαν αιφνιδιαστικά το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο όπου βρίσκονταν, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης. 
Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28 του μήνα  παραγωγοί του δήμου Παιονίας νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα απο τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά απο συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αιγίνιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Κλειστή επ' αόριστον η διασταύρωση στα πράσινα φανάρια πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

 

Λίγα λεπτά μετά τις 18.00 έκλεισαν επ' αόριστον και τα δύο ρεύματα τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία στα πράσινα φανάρια, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και άλλοι από τα περισσότερα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

"Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό από αύριο, ωστόσο οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με το που φτάσαμε γύρω στις 17.00 παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και δεν προτίθενται να τα μετακινήσουν" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής.

Σέρρες: «Άνοιξε» η εθνική οδός Θεσσαλονίκη-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, ύστερα από σχεδόν τέσσερις ώρες αποκλεισμού

Για περισσότερες από τρεις ώρες, από τις 11:00 έως τις 14:30, έμεινε κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών έλαβαν και σήμερα αρνητική απάντηση στο αίτημά τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Τουρτούρας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου.

Αύριο, στις 10:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δώσει νέο ραντεβού στο ίδιο σημείο.

«Μας είπαν ότι αγρότες δεν πρόκειται να φτάσουν στον Προμαχώνα, σαφώς ούτε με τα τρακτέρ τους, αλλά ούτε και με αγροτικά οχήματα ή ακόμα και πεζοί», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών έχουν στρατοπεδεύσει στο συγκεκριμένο σημείο από τις 25 Ιανουαρίου.

Συμβολικά κλείνουν την Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στον κόμβο Κουλούρας, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής

Σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, προχωρούν από τις 13.00 και για μία ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου. Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 23/1.

«Η κινητοποίηση αφορά και τα δύο ρεύματα και γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που είτε έχουν στήσει τα αγροτικά τους μπλόκα ή προσπαθούν και βρίσκουν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας: «Εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτυρόμαστε κυρίως και βασικά, για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής».

'Eλενα Αλεξιάδου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana