Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία του Δημήτρη Βίτσα από την Ξάνθη

Τελευταία ενημέρωση: 07:49

 

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και οποίον επιβουλεύεται την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, έστειλε από την Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Από το βήμα ανοιχτής εκδήλωσης στελεχών και φιλών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, δεν μας δόθηκε από κάποιους αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και πολλές θυσίες, διαχρονικά του ελληνικού λαού. Οι όποιες συνθήκες ήρθαν να επικυρώσουν το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων».

«Τα ελληνικά σύνορα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, «χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και θα είναι απαραβίαστα και δεν πρόκειται να τα βάλουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης». «Η αμφισβήτηση των συνθηκών που ορίζουν τα σημερινά σύνορα στην περιοχή μας από αυτούς που εκφράζεται», συνέχισε, «δεν αποτελεί ένδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ακόμα ότι για την Ελλάδα «δύναμη, είναι οι άνθρωποί της, η ιστορία της, η φιλειρηνική πολιτική που ασκεί, η πολιτική φιλίας και συνεργασίας με τις άλλες χώρες και πάνω απ’ όλα η πολιτική σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Η τήρηση και ο σεβασμός των βασικών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο για τους Έλληνες πολίτες αλλά για κάθε άνθρωπο». 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα σημείωσε με έμφαση ότι η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει έσωσε την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης ενώ εξήρε το ρόλο και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το προσφυγικό ζήτημα ανάδειξε μέσα στον Ελληνικό Στρατό άξια στελέχη που με φιλότιμο, αλληλεγγύη και ανθρωπιά εργάστηκαν μερόνυχτα για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και συνεργάστηκαν στενά με όλες τις κοινωνικές δομές και τις δομές αλληλεγγύης.

 B.Λωλίδης 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana