Ασθενής χιονόπτωση στο Ν. Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 14:20

 

Ασθενής χιονόπτωση στο νομό Θεσσαλονίκης κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Οι νιφάδες κάνουν κατά τόπους και σποραδικά την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου λόγω ολισθηρότητας. Για τον ίδιο λόγο η σύγκρουση δύο οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ασβεστοχωρίου, κοντά στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκάλεσε νωρίτερα μποτιλιάρισμα ενώ ακινητοποιήθηκαν, ευτυχώς για λίγη ώρα μηχανήματα και αλατιέρες του Δήμου και της Περιφέρειας που έχουν “πιάσει” δουλειά από τα χαράματα, όπως ανέφερε στο www.praktoreio-masedonia.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και υπεύθυνος αποχιονισμού, Γιάννης Ντίτσιος “ήταν μία μικροσύγκρουση,κόλλησαν εκείνη την ώρα αλατιέρες δικές μας και της Περιφέρειας, ευτυχώς το διάτημα που έμειναν ακινητοποιημένα τα μηχανήματα δεν ήταν κρίσιμο, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, τα αυτοκίνητα είναι στην άκρη του οδοστρώματος”.

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις τις τελευταίες δύο μέρες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλούν παγετό. Από τις 05:00 συνεργεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κάνουν ρίψη αλατιού προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

“Αυτή τη στιγμή αλλά και από τα χαράματα ψιλοχιονίζει στον Χορτιάτη. Σαν άχνη, πέφτει λιώνει, αλλά αν δεν το αντιμετωπίσουμε, μετατρέπεται σε ένα λεπτό φιλμ πάγου” όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

“Από τις 5 το πρωί ρίχνουμε αλάτι ώστε να να είναι όλοι οι δρόμοι ανοικτοί, να πάει ο κόσμος στη δουλειά του και τα παιδιά στα σχολεία. Είμαστε σε ετοιμότητα αν αγριέψει περισσότερο ο καιρός, όπως και στο προηγούμενο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας, θα κρατήσουμε το Δήμο μας προσβάσιμο, συμπλήρωσε ο υπεύθυνος αποχιονισμού, Γιάννης Ντίτσιος.

Σε ποια τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Στην Ημαθία

στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης μέσω Καστανιάς, από το 85ο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης),

στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 9ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο),

στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Δασκίου, από το 21ο έως το 43ο χιλιόμετρο (Δάσκιο),

στη Δημοτικό Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου, από το 3ο έως το 14ο χιλιόμετρο (Ροδοχώρι),

στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Στην Πέλλα

στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο

Στο νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται

στην Επαρχιακή Οδό Γρίβας / Καστανερής / Λιβαδίων.

Στο νομό Πιερίας η χρήση αλυτσίδων είναι απαραίτητη

στην Επαρχιακή Οδό Ρητίνης / Ελατοχωρίου, έως το χιονοδρομικό κέντρο,

στην Επαρχιακή Οδό Μοσχοποτάμου / Ελατοχωρίου.

Στη Χαλκιδική

στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη,

στη Δημοτική Οδό Ταξιάρχη / Πολύγυρου μέσω Τσουκαλά,

εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη.

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις

Σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών καθώς τκαι στην Εγνατία Οδό η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, όπως και στην Κοζάνη στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα Α-29 (Εγνατίας – Καστοριάς), καθώς και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην Καστοριά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, εκτός από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας απαραίτητες είναι οι αλυσίδες ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:

- από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και

- από το 15ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 4ο έως το 18ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, λόγω φθορών του οδοστρώματος. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης.

Ε.Μ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Όλγα Γεροβασίλη:" Παλεύουμε με το σύστημα των διοδίων, ώστε να αλλάξουν οι συμβάσεις"

O γγ του Υπ.Παιδείας Γ.Παντής στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις»

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην κεντρική Μακεδονία

eana