Ε. Κουντουρά στο Πρακτορείο FM: Υψηλό το επίπεδο των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: 13:46

 

Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, τα υψηλά νούμερα στις αφίξεις (πλησιάζουν τα 28 εκατομμύρια το 2016) και η συνεργασία με νέες αγορές είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της εθνικής πολιτικής τουρισμού, που την τελευταία διετία απέδωσε καρπούς γρηγορότερα από το αναμενόμενο, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM), η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
"Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός" είπε. "Το 2016 τριπλασιάσαμε τις αφίξεις από ΗΠΑ και Καναδά, μια αγορά την οποία αναθερμάναμε με τη βοήθεια της ομογένειας" πρόσθεσε η κ.Κουντουρά, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί είναι τουρίστες, που σχεδιάζουν από νωρίς τα ταξίδια τους και δαπανούν χρήματα στις διακοπές τους. Υψηλό είναι και το επίπεδο των τουριστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η αύξηση που επετεύχθη άγγιξε το 55%.
Η υπουργός χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την καθημερινή αεροπορική σύνδεση Ντουμπάι-Αθήνα-Νέα Υόρκη, για την οποία, όπως είπε, γίνονταν διαπραγματεύσεις περίπου ενάμιση χρόνο.
Το γεγονός ωστόσο ότι στα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ)για το 2016 δεν αποτυπώνεται αύξηση στα τουριστικά έσοδα, όπως είπε η κ.Κουντουρά, ήταν κάτι που τους προβλημάτισε και για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας.

Ν. Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana