Προωθείται σχέδιο διαχείρισης κινδύνων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 13:34

 

Σχέδιο για τη διαχείριση κινδύνων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την πόλη, προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα πρότεινε στη διοίκηση του κεντρικού δήμου να προχωρήσει η εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου.

Στο σχέδιο αυτό θα καταγραφούν τα "κόκκινα" σημεία σε όλο τον δήμο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, μεταξύ των οποίων σεισμοί και πλημμύρες, καθώς επίσης και καταστάσεις όμοιες με αυτές που προέκυψαν από τη σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών.

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου στην πόλη, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ η όλη διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον εννέα μήνες.

Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα σε τομείς που αφορούν την πολιτική προστασία, την κυκλοφορία στην πόλη, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την τουριστική ανάπτυξη και την ανάπτυξη του Θερμαϊκού Κόλπου. Το μνημόνιο θα κατατεθεί προς έγκριση στα προσεχή δημοτικά συμβούλια.

Α.Καρ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana