Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρβιτσιώτη-Τζιτζικώστα

Τελευταία ενημέρωση: 07:44

 

    Τη θέση ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε σαν λάφυρο τα χρήματα της Ευρώπης για το προσφυγικό, διατύπωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

    «Ο κ. Μουζάλας και η κυβέρνησή του, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση των ΑΝΕΛ, έχουν αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια της Ευρώπης ως λάφυρο και τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν, χωρίς να προσθέτουν τίποτε για την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που δίνονται από την Ευρώπη. Ας μην έχουμε άλλες χαμένες ώρες και μέρες και άλλους συνανθρώπους μας, οι οποίοι παγώνουν αυτήν την περίοδο στα κέντρα μετεγκατάστασης της Βόρειας Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Άλλωστε, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει «πολύ σημαντικό και μεγάλο ρόλο» στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και πρόσθεσε: «Σήμερα οι επιλογές που έχουν γίνει αποδεικνύουν τρία πράγματα. Πρώτα από όλα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν σχεδιασμό, και αυτό φαίνεται από το βάρος που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας. Το δεύτερο που αποδεικνύει είναι ότι ο ανθρωπισμός, για τον οποίο κάποια στιγμή μιλούσαν, σήμερα έχει τσαλαπατηθεί στις απάνθρωπες συνθήκες, στις οποίες φιλοξενούνται οι άνθρωποι στις δομές. Και τρίτον ότι δεν υπάρχει καμία αίσθηση σοβαρής, υπεύθυνης και διαφανούς διαχείρισης των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν διατεθεί στη χώρα μας».

    Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον κ. Βαρβιτσιώτη και από τη ΝΔ να προβάλλουν το αίτημα των δήμων και των περιφερειών για συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος. «Ζήτησα από τον κ. Βαρβιτσιώτη, το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει θέσεις που θα υποστηρίζουν τον τεράστιο αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των νησιών μας και να δοθεί ρόλος στις περιφέρειες και τους δήμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν- και το έχουμε θέσει επανειλημμένα αυτό το θέμα στην κυβέρνηση- άμεσα από την Ευρώπη μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

    Παράλληλα, ενημέρωσε τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ για τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου, με τη στήριξη του εθελοντισμού και με την προσφορά πολιτών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.

Π.Γ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana