Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος - γενικός διευθυντής του ΑΠΕ - ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαο Παππά, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο, τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον γ.γ. της ΓΓΕΕ Λευτέρη Κρέτσο και την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη συμμετέχουν στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΑΠΕ - ΜΠΕ στους ανακαινισμένους χώρους του πρακτορείου στην Αθήνα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε σήμερα το μεσημέρι, στον χώρο του ανακαινισμένου newsroom, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο συμπληρώνει εφέτος 113 χρόνια λειτουργίας. Στη γιορτή έδωσαν το παρόν, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος στον χαιρετισμό του μίλησε για τις δράσεις του Πρακτορείου, και προανήγγειλε τη βράβευση των υπαλλήλων του Πρακτορείου που διακρίθηκαν αυτή τη χρονιά, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την τιμητική βράβευση των βετεράνων του δημόσιου Πρακτορείου που με την πολύχρονη δουλειά τους έδωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αξία και το κύρος που αρμόζει στο εθνικό Πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

«Σήμερα το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο είναι ο κύριος πάροχος πολυμεσικού ειδησεογραφικού περιεχομένου προς τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς παρέχει το 90% όλων των ειδήσεων στο διαδίκτυο», ενώ «διαθέτει στους συνδρομητές του καθημερινά πάνω από 600 ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες, αλλά και βιντεοειδήσεις και infographics», τόνισε ο Μιχάλης Ψύλος. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάζεται με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα υπόλοιπα 32 εθνικά πρακτορεία ειδήσεων των χωρών-μελών της Ευρώπης.

Παράλληλα, περιέγραψε τις δράσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο «Πρακτορείο fm», τον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει εδώ και ενάμιση χρόνο στα FM στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τη ΔΕΘ και μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, και στο εβδομαδιαίο περιοδικό free press «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», που εκδίδεται από τον Οκτώβριο του 2015. Το Περιοδικό διανέμεται δωρεάν κάθε εβδομάδα στο μετρό στην Αθήνα, αλλά και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία μεγάλων πόλεων της χώρας και η έκδοσή του στηρίζεται σε διαφημίσεις, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Ψύλος, «σχεδιάζουμε άμεσα να εκδώσουμε περιοδικό με τοπικές ειδήσεις στο Βόρειο Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο σε συνεργασία με τις περιφέρειες». Τέλος αναφέρθηκε στις 10 θεματικές ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο της κεντρικής ιστοσελίδας του ΑΠΕ ΜΠΕ: Business, Τοπική Αυτοδιοίκησης, Sport, Υγείας, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μακεδονίας-Θράκης, Τουρισμού, Life Style, καθώς και κοινό website με το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua), στα ελληνικά και τα αγγλικά, και κοινή ιστοσελίδα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti (ANA Sputnik).

Ο Μιχάλης Ψύλος ανακοίνωσε επίσης ότι από τις αρχές του χρόνου το ΑΠΕ-ΜΠΕ εγκαινιάζει μια νέα ιστοσελίδα που θα έχει τίτλο «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ», όπου θα δίνονται κάθε ημέρα οι σημαντικότερες ειδήσεις και δηλώσεις όπως τις είχε καταγράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σήμερα το ΑΠΕ- ΜΠΕ αποτελεί ένα ζωντανό αρχείο της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής ιστορίας του τόπου και του πλανήτη, με 1.100.000 ψηφιοποιημένες ειδήσεις, 1.000.000 ψηφιοποιημένες φωτογραφίες από την Ελλάδα και 4.200.000 ψηφιοποιημένες φωτογραφίες από όλον τον κόσμο, επισήμανε.

«Το ΑΠΕ δεν είναι μόνο η παράδοσή του, δεν είναι μόνο ένα διαμάντι στην κληρονομιά της ενημέρωσης για την πατρίδα μας, αλλά είναι και ένας οργανισμός ζωντανός που δείχνει ότι ένα δημόσιο πρακτορείο μπορεί και στις νέες τεχνολογίες να επεκτείνεται και τη δική του ξεχωριστή συμβολή στην ιστορία της χώρας να έχει και βεβαίως να επεκτείνεται και διεθνώς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη θητεία της στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου, λέγοντας ότι αν και αρχικά είχε προσεγγίσει τον χώρο με δυσπιστία, ωστόσο βγήκε «με ευχάριστη και εξαιρετικά πλούσια εμπειρία», γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν άνθρωποι από τον χώρο της δημοσιογραφίας, όπου «βρήκα και ήθος και εργατικότητα και μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνετε».

Μιλώντας ειδικότερα για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «είναι αυτό που τρέχει την ιστορία της χώρας, είναι κομμάτι που κρατάει ζωντανή την μνήμη που είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ» και προσέθεσε: «Όσο πιο δύσκολα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά τόσο πιο απαραίτητη είναι η ιστορική αναδρομή, και ένα εργαλείο, το οποίο μας το φέρει αυτό δίπλα μας είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αυτή την εποχή».
 
Βράβευση
Ο Μιχάλης Ψύλος ζήτησε από τους υπουργούς να απονέμουν τα βραβεία στους υπαλλήλους του ΑΠΕ-ΜΠΕ που ξεχώρισαν αυτή τη χρονιά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς βράβευσε με το βραβείο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ τη Σοφία Παπαδοπούλου για το επί μήνες προσφυγικό ρεπορτάζ στις λάσπες της Ειδομένης, αλλά και για το ρόλο της ως αρχισυντάκτρια στη Θεσσαλονίκη, που συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ρόλου του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη βράβευσε την εργαζόμενη στο λογιστήριο Ελένη Μιχαηλίδου.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος βράβευσε τον Γιώργο Τσαγκατάκη για τη μεγάλη και καθημερινή του συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία της ηλεκτρονικής υποδομής του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, βραβεύτηκαν οι βετεράνοι δημοσιογράφοι για τη μακρά θητεία στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Γ. Γιαννήλος, Μ. Κομιώτης, Κ. Δρακόπουλος, Κ. Ηλιού, Α. Ζούλας, καθώς και οι Ν. Τσίγκος και Τ. Μπάστα.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana