Δ.Παύλου Μέλα:Να προχωρήσει η συμφωνία για το πρώην στρατόπεδο Π.Μελά

Τελευταία ενημέρωση: 16:46

 

Να προχωρήσει η συμφωνία του Ιουνίου για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, που έγινε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προβλέπει την άμεση παραχώρησή του στον ομώνυμο δήμο με τους μέχρι τότε όρους, ζητά, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Σημειώνει, δε, ότι διαφορετικά οποιαδήποτε άλλη συζήτηση παραχώρησης θα γίνει με τις διατάξεις του νέου νόμου 4407/2016 (για το νέο Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων), όπου αν ένας δήμος θέλει να του παραχωρηθεί οποιαδήποτε έκταση, πρέπει συν όλα τα άλλα να καταβάλλει και το 5% επί της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου.

Ο κ. Δεμουρτζίδης επισημαίνει: "αν δεν προχωρήσει σήμερα η παραπάνω συμφωνία χάνεται η ευκαιρία χρηματοδότησης και άμεσης απόδοσης του χώρου στους δημότες" και προσθέτει ότι διαφορετικά το στρατόπεδο θα συνεχίσει να απαξιώνεται και να καταστρέφονται τα ιστορικά του κτίρια, θα περάσει στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων βάσει του νόμου 4407/2016 και θα καταλήξει στον ανάλογο ανάδοχο με κίνδυνο την πλήρη οικοδόμησή του. Σήμερα η απόδοσή του στον Δήμο αποτελεί την μόνη εγγύηση για την δημιουργία ενός Μητροπολιτικού πάρκου 311 στρεμμάτων για όλους τους πολίτες. Γι' αυτό λοιπόν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται σήμερα για το μέλλον του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ας αναλογιστούν τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, την κρισιμότητα του χρόνου για το καλό του τόπου μας και ας μην αρκεστούν μόνο στις εύκολες καταγγελίες και άκαιρες ιδεοληψίες που οδηγούν σε αδιέξοδα".

Π.Γ. 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana