Με αύξηση των τουριστών έκλεισε η σεζόν στην Κεντρική Μακεδονία

Τελευταία ενημέρωση: 15:47

 

Αύξηση των τουριστών κατά 30%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καταγράφηκε τον Οκτώβριο και στις αρχές Νοεμβρίου στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνουν οι αρμόδιοι φορείς για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Γερμανοί, Ιταλοί και 'Αγγλοι επέλεξαν να επισκεφτούν τους φθινοπωρινούς μήνες την περιοχή, ενώ αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

"Τη φετινή χρονιά την έσωσε η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Τον Οκτώβριο και στις αρχές Νοέμβρη καταγράφηκε στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αύξηση 30% των τουριστών. Αυτό έσωσε και το κακό ξεκίνημα που είχαμε τον Μάιο, λόγω της Ειδομένης και της εικόνας του προσφυγικού", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 fm" ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

"Μας προτίμησαν ξένοι τουρίστες στο κλείσιμο της τουριστικής σεζόν, όπως Γερμανοί, Αγγλοι και Ιταλοί, ενώ και στους Βαλκάνιους ήμασταν πρώτη επιλογή ως προορισμός", πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης. Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και της προσπάθειας που γίνεται για προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών ο κ.Θάνος υποστήριξε πως η Κεντρική Μακεδονία έχει χιονοδρομικά κέντρα, περιπατητικές διαδρομές, λίμνες, λουτρά και θερμές πηγές που καλούν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν.

Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα τόνισε πως "έχει ανοίξει η πόλη τα φτερά της τα τελευταία χρόνια. 'Εχουν αρχίσει όμως και οι tour operators, εκτός από τα νησιά, να θέλουν να δουν καλύτερα την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα γιατί ξέρουν ότι μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα να επιμηκύνουν και αυτοί τη δουλειά τους σε άλλους μήνες πέρα από το καλοκαίρι".

Ωστόσο, ο κ.Θάνος, συμπλήρωσε πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να "παίξει το ρόλο του συνδετικού κρίκου της περιοχής, ως μητρόπολη της Περιφέρειας. Δεν μπορεί όμως να σταθεί μόνη της χωρίς το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο που έχουν στην Ημαθία, στην Πέλλα, στις Σέρρες".

Α.Καρυπίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana