O Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας από τις 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: 17:57

 

O Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας, η επιτυχημένη παιδική παράσταση που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ, για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 17 Δεκεμβρίου.

Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας “μεταφέρει¨τους θεατές στην Αργοναυτική εκστρατεία ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια της ελληνικής μυθολογίας.

Η παράσταση είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα που συνδυάζει τη ψυχαγωγία με τον παιδευτικό χαρακτήρα των μύθων.

Ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας αποτυπώνει αλληγορικά το επινοητικό πνεύμα των Ελλήνων, που επί χιλιετίες τολμούν, εξερευνούν και υπερβαίνουν εμπόδια με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης. Αυτό το γνήσια ελληνικό πνεύμα υπογραμμίζει η παράσταση, δίνοντας έμφαση στην ποιητική διάσταση του λόγου σε ένα υπερθέαμα που σέβεται την ουσία του μύθου.

Την σκηνοθεσία και τις χορογραφίες υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών ο Παρασκευάς Καρασούλος, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Νίκος Κυπουργός.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες ανεβαίνουν στη σκηνή, πλαισιώνονται από τα φαντασμαγορικά σκηνικά που εμπνεύστηκε ο Μανώλης Παντελιδάκης.

 

 


 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana