Από αύριο ξεκινούν συμβολικές κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: 14:07

 

Συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο έως και τις 15 Δεκεμβρίου οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η ολομέλεια της οποίας θα συνεδριάσει στις 17/12, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία που τα τρακτέρ θα βγουν ξανά στους δρόμους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου αγροτών/κτηνοτρόφων του Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, επισήμανε ότι αύριο στις 10 το πρωί, αγρότες της περιοχής Παιονίας θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και στις 11 θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα προς το τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά. «Η διάρκεια αποκλεισμού του τελωνείου στους Ευζώνους, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου αναμένεται να φτάσουμε στις 12 το μεσημέρι, θα εξαρτηθεί απο τις δυνάμεις μας» επισήμανε ο ίδιος και κατήγγειλε: «Από όσα μας είπαν πέρυσι στα μπλόκα, βγαίνουν τα αντίθετα». Διευκρινίζοντας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μείωση, κατά 50%, της εξισωτικής αποζημίωσης, λόγω τριπλασιασμού του αριθμού των δικαιούχων, αλλά και λόγω του ότι οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού, τη στιγμή που -όπως είπε- 80% των αγροτών - κτηνοτρόφων έχουν λογαριασμό είτε προς κατάσχεση, είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους. Επιπλέον, στα θέματα που ταλανίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους, συμπεριλαμβάνεται το ασφαλιστικό.

«Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο αγώνας, που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η γη θα παραμείνει στα χέρια των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Καρυπίδης και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Παιονίας αριθμεί 4.270 αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ ο νομός Κιλκίς συνολικά 14.000.

 

Έλενα Αλεξιάδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana