Νομικά θα κινηθούν τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες εάν δεν πληρωθούν

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΕΒΖ/STR
Τελευταία ενημέρωση: 16:48

 

Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες της χώρας, με τον πρόεδρο Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "παρότι έχουμε κάνει τεράστια υπομονή, εισπράττουμε μόνο εμπαιγμό".

Συγκεκριμένα, τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες δηλώνουν "εξαγριωμένοι", λόγω της τροπής που πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΒΖ. Παρότι προσήλθαν κανονικά στον χώρο της συνάντησης, ενημερώθηκαν με καθυστέρηση ότι τα στελέχη της διοίκησης βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους επέστρεψαν στον χώρο, "ούτε μισή ώρα μετά την ενημέρωση", βρήκαν τη διοίκηση στα γραφεία" όπως υποστήριξε ο κ. Μπογιαννίδης, προσθέτοντας ότι "ο εμπαιγμός δεν αποτελεί καλή βάση για την περαιτέρω συνεργασία".

Πάντως, τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες θα επιστρέψουν στα γραφεία της βιομηχανίας την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να δώσουν στη διοίκηση της ΕΒΖ τελεσίγραφο για την -ως τις 9/12- εξόφλησή τους με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για την περσινή καμπάνια και την καταβολή τουλάχιστον του 60% της φετινής καμπάνιας μέχρι τις 30/12. "Αν δεν μας εξοφλήσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας τα οφειλόμενα του 2015, τη Δευτέρα 12/12 θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα" επισήμανε ο κ. Μπογιαννίδης.  

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης υπογραφών από τευτλοπαραγωγούς, ώστε εάν "μέχρι την 30/12 δεν πάρουμε τουλάχιστον το 60% των 13 εκατ.ευρώ της φετινής καμπάνιας, αρχές του 2017 να κινηθούμε νομικά, με τον δικηγόρο μας να είναι ήδη ενημερωμένος".
    
Ε.Α.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana