Ευρωπαίοι "μνηστήρες" για τα εργοστάσια της ΕΒΖ Α.Ε. στη Σερβία

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΕΒΖ/STR
Τελευταία ενημέρωση: 13:19

 

Κυρίως από την Ευρώπη προέρχεται το έντονο ενδιαφέρον των ξένων “μνηστήρων” για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Σερβία, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το διοικητικό της συμβούλιο άναψε χθες το πράσινο φως στη διαδικασία και έτσι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλει, προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία, ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρώσσιου, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της βιομηχανίας, Παντελή Μάνη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θέση της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί ότι η πώληση των εργοστασίων της στη Σερβία θα δώσει «ανάσα» στην ΕΒΖ από τις δανειακές της υποχρεώσεις κι έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η βιομηχανία να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της, τόσο απέναντι στους συνεργάτες της, όσο και στους παραγωγούς.

Μεταξύ άλλων, στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, που διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ, εγκρίθηκαν δύο στρατηγικές συμφωνίες για την αγορά και πώληση ζάχαρης, που η διοίκηση της ΕΒΖ συζητά με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Σύμφωνα με τον κ. Ρώσσιο, οι συμφωνίες αυτές “αναμένεται να υπογραφούν στο επόμενο δεκαήμερο”.

 

Έλενα Αλεξιάδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana