Το μέλλον τον ταξιδιωτικών γραφείων συζητήθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia

Τελευταία ενημέρωση: 20:45

 

“Quo vadis ταξιδιωτικέ πράκτορα;” Θα μπορούσε να είναι το ερώτημα για το μέλλον των τουριστικών γραφείων τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και σε όλη τη χώρα συνολικά.

Με αφορμή τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης εξέφρασε την πεποίθηση μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι ένα επάγγελμα που φθίνει. “Έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τις online κρατήσεις και πρέπει να δούμε εκ νέου πώς μπορούμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στα γραφεία μας, είπε.

“Υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση”, όπως εξήγησε, “που πρέπει να διορθωθεί. Ο πελάτης δεν χάνει τίποτα πηγαίνοντας στον τουριστικό πράκτορα ούτε κερδίζει τίποτα από το ίντερνετ”, πρόσθεσε.

Πάντως αυτό που τόνισε είναι ότι ο πράκτορας που θα δείξει αφοσίωση στον πελάτη του θα βγει κερδισμένος καθώς το ίντερνετ είναι απρόσωπο και ο πελάτης έχει ανάγκη την προσωπική επαφή, ειδικά σε μια δύσκολη στιγμή.

 

“Μείναμε πίσω από την ξεροκεφαλιά μας, λέει ο πρόεδρος της fedHATTA”

 Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας HATTA Λύσανδρος Τσιλίδης “βλέπει” τεράστια δυναμική στα γραφεία ταξιδίων σημειώνοντας ότι μέσω αυτών διακινείται ο παγκόσμιος τουρισμός.

Νικόλ Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana