Πρώτο βραβείο σε παιδιά των Πρεσπών για το σενάριο ταινίας μικρού μήκους

Φωτογραφία από την ταινία μικρού μήκους
Τελευταία ενημέρωση: 14:23

 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σεναρίου κέρδισαν τα παιδιά των Πρεσπών Φλώρινας, στον πανελλήνιο  μαθητικό διαγωνισμό "Παιδί και κινηματογράφος", δημιουργώντας τη δική τους μικρή ταινία, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Φρανκ Βίβα: "Η Μικρή Σάρλοτ Σκηνοθέτης". 

Οι ήρωες του βιβλίου, η Σάρλοτ και ο γάτος της ο Μουντζούρης, έγιναν οι πρωταγωνιστές των παιδιών που με πολύ φαντασία δημιούργησαν μία μικρή ιστορία, επηρεαζόμενοι από το δικό τους κόσμο και ερεθίσματα. Έτσι λοιπόν, οι λίμνες των Πρεσπών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κινηματογραφικό φακό των παιδιών, τα οποία μετέφεραν τη Σάρλοτ από τη Νέα Υόρκη, που "ζει" στο βιβλίο, στις Πρέσπες και εκεί ξετυλίχθηκε μία μικρή ιστορία. Η ιστορία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σεναρίου και τα παιδιά ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Για την ταινία εργάστηκαν συνολικά 9 παιδιά, 7-11 ετών, υπό την καθοδήγηση του εκαπιδευτικού, Ηλία Φωτάκη, ενώ η  συμμετοχή των Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κοινών Δράσεων του δήμου Πρεσπών και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της. 

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: http://bit.ly/2fPNSOw

N.K.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana