Παιδιά Πομάκων στη Βουλή με πρωτοβουλία Μ.Τσαρουχά

Τελευταία ενημέρωση: 15:26

 

Τριάντα μαθητές, παιδιά Πομάκων από τη Γλαύκη του νομού Ξάνθης, μαζί με τους συνοδούς τους, φιλοξενήθηκαν για τέσσερις μέρες στην Αθήνα και ξεναγήθηκαν στη Βουλή, σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της πόλης, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

 

Ο Σύλλογος Πομάκων Γλαύκης είχε ζητήσει από την υφυπουργό να μεσολαβήσει για να ταξιδέψουν τα παιδιά τους στην Αθήνα, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κάλυψε όλα τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς τους.

 

Η ενέργεια αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση στη Γλαύκη και ο Σύλλογος Πομάκων έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην υφυπουργό, στην οποία υπογραμμίζει: "Η αμέριστη συμπαράστασή σας, ηθική και υλική φανερώνουν τη μεγάλη ευαισθησία που έχετε σε μας, στα παιδιά μας και την πολιτισμική μας ταυτότητα. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, το έργο του συλλόγου μας, να στηρίξουμε με ψυχική δύναμη, τους αυριανούς πολίτες, που αγαπούν την πατρίδα, με όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να μην μπορέσουν να χειραγωγηθούν ή να απομονωθούν, να ζήσουν με αξιοπρέπεια, με ελληνική μόρφωση, σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα η πράξη σας αυτή είναι παράδειγμα ηθικό, σεβασμού και ελπιδοφόρο.

Ελπίζουμε η γενναιοδωρία σας να βρει, μιμητές και να προβληματίσει θετικά, προς όφελος όλων, γιατί ο Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία του! Φίλη Μακεδόνισσα, οι απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων σε περιμένουμε στα χωρία μας, να ανταποδώσουμε τη γενναιόδωρη αξιοπρεπή φιλοξενία σου, που ξεπέρασε και το όνειρο!".

 

Την επιστολή υπογράφει η κόρη του προέδρου του Συλλόγου, η Φαρζλή Κεμάλ Φαρζλή, η οποία διδάσκει την ελληνική γλώσσα στα παιδιά.

 

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana