ΕΝΚΛΩ: Οι εργαζόμενοι πιέζουν για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου

Τελευταία ενημέρωση: 22:41

 

Την επιθυμία των πρώην εργαζομένων των κλωστηρίων της Κομοτηνής του ομίλου της ΕΝΚΛΩ, να προχωρήσει η υλοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, εκφράζει με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος τους και μέλος του τριμελούς συμβουλίου των πιστωτών, Μάρθα Στογιαντσάκη.


Ο υποψήφιος επενδυτής επισημοποίησε το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση του business plan που είχε εκπονηθεί πέρυσι ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου και τους εργαζομένους, με επιστολή που απέστειλε στην σύνδικο πτώχευσης και κοινοποιήθηκε και στους ίδιους τους εργαζομένους.
Ειδικότερα, για τα κλωστήρια είχε εκπονηθεί σχέδιο επαναλειτουργίας σε συνεταιριστική βάση με την συμμετοχή στο νέο εταιρικό σχήμα, των εργαζομένων και του τραπεζικού τομέα με κεφάλαιο της τάξης των 10 εκατομμύριων ευρώ που θα δινόταν από την Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με την λύση που είχε προκριθεί, είχε εξασφαλιστεί και η ρύθμιση των χρεών που ήταν ιδιαίτερα υψηλά και αφορούσαν οφειλές προς εργαζόμενους, προς το ΙΚΑ και προς τρίτους που συνολικά φθάνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.


Η Μάρθα Στογιαντσάκη εκφράζει την ανησυχία της για την μέχρι σήμερα σιωπή από την πλευρά της συνδίκου πτώχευσης στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει προκύψει και ενώ πιέζουν οι ημερομηνίες ενόψει των πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας των εργοστασίων του ομίλου της ΕΝΚΛΩ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που έχουν προσδιοριστεί για τις 18 Οκτωβρίου.


Ταυτόχρονα, καλεί τη κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προχωρήσει το επενδυτικό σχέδιο που έχει υποβληθεί και να προστατευθεί η περιουσία της ΕΝΚΛΩ, ενόσω υπάρχει σε εξέλιξη η συζήτηση για την επαναλειτουργία των εργοστασίων.

Δ. Δαμιανός

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana