Η ΕΥΑΘ για την μετατόπιση του αγωγού στον κόμβο Κ16

Τελευταία ενημέρωση: 13:37

 

Ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει «όπως πρέπει» το έργο της μετατόπισης του αγωγού της ΕΥΑΘ, που καταστράφηκε προ 15 μηνών λόγω των εργασιών στον ανισόπεδο κόμβο Κ16, καλεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), Γιάννης Κρεστενίτης. Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη άμεσης συνάντησης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών για να βρεθεί λύση στο πιεστικό πρόβλημα, καθώς σήμερα «ένα μέρος της παροχής λυμάτων εξακολουθεί να οδηγείται στον Δενδροπόταμο» λόγω της μη λειτουργίας του αγωγού. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κρεστενίτης εκφράζει ακόμη την έκπληξή του για τις χθεσινές δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου, Στάθη Αβραμίδη, πρώην αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, σύμφωνα με τις οποίες «η Περιφέρεια έδωσε την ευκαιρία στην ΕΥΑΘ να κάνει τις παρατηρήσεις της [επί της οριστικής μελέτης για το έργο] για να τροποποιηθεί η μελέτη και η ΕΥΑΘ μέχρι σήμερα δεν έλαβε τις τελικές της αποφάσεις».

'Όπως επισημαίνει ο κ. Κρεστενίτης, η οριστική μελέτη είχε σταλεί στην τότε διοίκηση της ΕΥΑΘ στο τέλος του 2015 και οι αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας κοινοποίησαν τις τελικές παρατηρήσεις τους ήδη από τις 13 Ιανουαρίου του 2016, χωρίς έκτοτε να προχωρήσει η έγκρισή της. Υποστηρίζει δε, ότι το ενδιαφέρον της ΕΥΑΘ για το έργο ήταν και παραμένει συνεχές. Αφότου ο ίδιος ανέλαβε τη σημερινή του θέση, η διοίκηση της εταιρείας είχε στείλει επανειλημμένως επίσημες επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα τόσο στον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και στον αρμόδιο, σήμερα, αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιώργο, ζητώντας πληροφορίες για την πορεία του έργου και υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας σε σχέση με αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέκυψε χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, όταν ο κ. Αβραμίδης απάντησε σε σχετική επερώτηση, που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αλεξάνδρα Γούτα

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana