Συνάντηση επιχειρηματιών του Έβρου με την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

Τελευταία ενημέρωση: 08:27

 

Με 25 επιχειρηματίες του Νομού Έβρου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου συναντήθηκε σήμερα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μουρμούρας.

Ο κ. Μουρμούρας επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Έβρου και προκειμένου να ενημερώσει τις επιχειρήσεις του Νομού για τις εξελίξεις σε θέματα της εθνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου και Α΄ αντιπρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη ο κ. Μουρμούρας εξέφρασε τη θέληση της διοίκησης της ΤτΕ να διατηρηθεί ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών και να βοηθηθεί στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. «Οι συστημικές τράπεζες, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι, έχουν αναχρηματοδοτηθεί πολλές φορές από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι συνεταιριστικές είναι οι μοναδικές τράπεζες που δεν έχουν πάρει λεφτά ούτε από τον ELA (τον μηχανισμό που στηρίζει τις τράπεζες), ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο αυτό πιθανότατα κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός θα εμπεριέχει και τις συνεταιριστικές τράπεζες μέσα στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της ΤτΕ», ανέφερε ο κ. Τοψίδης.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής ο κ. Τοψίδης εξήγησε πως γνωρίζουν πως «η ΤτΕ δεν ασκεί πολιτική κυβερνητική, είναι ένας ανεξάρτητος φορέας», ωστόσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου εκτίμησε πως μέσα από έναν γόνιμο διάλογο θα δοθεί η δυνατότητα στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

 

Λ.Π.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana