Οι γονείς του 1oυ-5oυ δημοτικού Αλεξάνδρειας δεν θέλουν προσφυγόπουλα

Τελευταία ενημέρωση: 08:18

 

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ανακοίνωσε η κ Βάνα Δημητριάδου - Μπρουσκέλη, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην -κατά πλειοψηφία- απόφαση των γονέων που παραβρέθηκαν, σε συνέλευση του Συλλόγου την περασμένη Παρασκευή, να μην γίνουν δεκτά παιδιά προσφύγων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου δημοτικού σχολείου.

«Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να υλοποιήσω μια τέτοια απόφαση η οποία πέρα από το ότι δεν προβλέπεται από πουθενά, εξυπηρετεί μόνον λογικές που είναι ξένες σε μένα», αναφέρει η κ Μπρουσκέλη στη δήλωση παραίτησής της.

Η απόφαση του Συλλόγου, όπως εκτιμά, «δεν συνάδει τόσο με την κείμενη νομοθεσία όσο και με την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακρίνει στην πράξη και όχι στα λόγια».

Για τις συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθη η συνέλευση η κ Μπρουσκέλη αναφέρθηκε σε «απειλές εναντίον μου και όσων ελαχίστων υποστηρίξαμε το αυτονόητο δικαίωμα να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα κάτω από τις διαδικασίες που το αρμόδιο υπουργείο έχει εκπονήσει».

«Να συμπράξουν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού στην ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού» καλεί τους φορείς και τους πολίτες του δήμου, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την κακή πληροφόρηση σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στους γονείς που αρνούνται το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση».

«Την ρατσιστική και ξενοφοβική υστερία που από ότι φαίνεται είναι ενορχηστρωμένη και εκτυλίσσεται μεθοδικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας», καταγγέλλει σε ανακοίνωση η Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana