Συνάντηση με τον Χ.Σπίρτζη ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Τελευταία ενημέρωση: 14:28

 

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ζητούν οι βουλευτές Α' και Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, με κοινή επιστολή τους που συνυπογράφει και ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Καραμανλής.

Στόχος, όπως τονίζουν, είναι «να βεβαιωθούμε ότι θα δοθεί άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα των ημερών, που είναι η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ και η συνεπαγόμενη ταλαιπωρία της Θεσσαλονίκης και των πολιτών, η οποία συνοδεύεται από σωρεία οικονομικών επιπτώσεων για εργαζόμενους, επιχειρήσεις, φοιτητές, μαθητές και τις οικογένειές τους».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Καθώς η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ συνεχίζεται, οι βουλευτές της ΝΔ σε Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του οργανισμού, κατά τις οποίες επισημάναμε, όπως επισημαίνουμε και σε εσάς, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρατεταμένη ταλαιπωρία των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και άλλων Δήμων του Νομού.

Επισημαίνουμε τις δυσμενέστατες επιπτώσεις για: α) τους εργαζόμενους που δαπανούν μεγάλα ποσά για μετακινήσεις με ταξί, ή Ι.Χ., β) τους μικροεπιχειρηματίες, ειδικά με απομακρυσμένες μονάδες στις οποίες οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να φτάσουν γ) σε φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά για την μετάβασή τους στις σχολές τους με ταξί και δ) την αγορά του ιστορικού κέντρου, καθώς στην ήδη μειωμένη προσέλευση αγοραστικού κοινού λόγω της ύφεσης και της κρίσης, προστίθενται η αδυναμία μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία, αλλά και ο αποτρεπτικός παράγοντας της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Η οικονομική κατάσταση της πόλης και του νομού χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα.

Δεν παραβλέπουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον ΟΑΣΘ και τη Θεσσαλονίκη από την παρατεταμένη ασάφεια των κυβερνητικών προθέσεων για τον οργανισμό.

Ωστόσο, το ζητούμενο στη συγκεκριμένη φάση είναι η άμεση επιστροφή των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της πόλης και του Νομού. Συμμεριζόμενοι την αγωνία και αγανάκτηση των Θεσσαλονικέων πολιτών, ζητούμε να σας συναντήσουμε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο, σε ώρα που θα μας υποδείξετε, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα δοθεί άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα των ημερών, που είναι η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ».

Στα όρια διάλυσης η τοπική οικονομία λόγω της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών της πόλης

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την ακινησία των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- "Νέοι Ορίζοντες", επισημαίνοντας ότι "η τοπική οικονομία στην πόλη είναι στα όρια της διάλυσης, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ".

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΘ χαρακτητίζει "εκκωφαντική τη σιωπή των αρμοδίων, εκείνων που οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που πλήττει ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις και εργαζόμενους”, κάνεθ λόγο για "απόγνωση" των εργαζομένων, οι οποίοι - όπως αναφέρεται - δυσκολεύονται να προσέλθουν στις δουλειές τους, αφού, ή δεν έχουν μεταφορικό μέσο, ή και δεν μπορούν να μετακινούνται με ταξί και έτσι πολλές επιχειρήσεις αναγκάζονται σήμερα να υπολειτουργούν. 

Ο ΣΕΘ, ζητά να δοθεί λύση  πρωτίστως στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να διεξάγουν έναν ουσιαστικό διάλογο για την "πρωτοτυπία της Θεσσαλονίκης να διαθέτει μόνο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας την πόλη όμηρο μιας ιδιότυπης ιδιωτικής, πλην όμως επιχορηγούμενης από το Ελληνικό Δημόσιο, επιχείρησης η οποία μάλιστα κινείται στο χώρο άνευ ανταγωνισμού". 

Καταλήγοντας, ο ΣΕΘ καλεί την κυβέρνηση "να σταματήσει να κρύβεται πίσω από εύθραυστες δικαιολογίες ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα και αποποιούμενη όλων των ευθυνών".   

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana