Ανοιχτή εκδήλωση για τον Δημήτρη Αντωνίου στο Βασιλικό Θέατρο

Τελευταία ενημέρωση: 13:50

 

 “Είμαι 26 ετών. Στα 16 μου είχα ένα τροχαίο, ένα αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, περπατούσα με δύο φίλους μου, μας χτύπησε. Οι φίλοι μου είναι καλά εγώ ήμουν λίγο πιο άτυχος. Έμεινα τετραπληγικός, είχα κάκωση του νωτιαίου μυελού στο λαιμό και ακρωτηριάστηκε το δεξί μου χέρι, και άλλα προβλήματα υγείας...” Ο Δημήτρης Αντωνίου αυτοσυστήνεται αλλά δεν χρειάζονται συστάσεις. Δεν είναι μόνο το ατύχημα, πριν από δέκα χρόνια, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, είναι η ατσάλινη δύναμή του, η αστείρευτη αισιοδοξία του, η δραστηριοποίηση του με την ομάδα graffiti «C’ est La Vie» ομορφαίνοντας σχολεία και γκρίζους τοίχους, η θέλησή του να “επικοινωνήσει” την ανάγκη να “μην το βάζουμε κάτω”. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη χαρά της ζωής επαναλάμβάνει και στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ¨Πρακτορείο 104,9 fm¨, με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης στο Βασιλικό Θέατρο.

“Σήμερα κάνω τον απολογισμό μου, μαζί με την παρέα μου που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί έχουμε κάνει διάφορες δράσεις. Μία από αυτές τις δράσεις είναι το βιβλίο που λέγεται ¨Έτσι είναι η ζωή¨. Κάνουμε ζωγραφιές, δίνουμε χρώμα παρά τα προβλήματα και τα άσχημα γεγονότα, επιλέγουμε την αισιόδοξη, τη χαρούμενη πλευρά. Μοιραζόμαστε αισιοδοξία.” σχολιάζει ο Δημήτρης Αντωνίου και τονίζει ότι η εκδήλωση δεν είναι μόνο “δική του” είναι μια γιορτή για να έχουμε υπόψη μας ότι τα βάσανα δεν τελειώνουν “τα βάσανα δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ας χαρούμε τη ζωή και το χρόνο που μας δόθηκε. Όρεξη για ζωή αυτό είναι το μήνυμα”.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η πρόεδρός του και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου διοργανώνει εκδήλωση για τον Δημήτρη Αντωνίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα στις 7 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διατίθεται το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή».

“Το βιβλίο ξετυλίγει ιστορίες δυνατές αρκετά διδακτικές , μαθήματα που τα πήρα εγώ με πολύ σκληρό τρόπο και θέλω αυτά τα μαθήματα να τα μοιραστώ με τον κόσμο” αναφέρει ο Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος ολοκληρώνει αυτή την εποχή τη δεύτερη συγγραφική του προσπάθεια.

Με σπουδές στη Φυσική και μεταπτυχιακά στην Οικονομική Θεωρία, ο Δημήτρης έβρισκε και βρίσκει χρόνο για τα γκράφιτι. Πέρα από τις όμορφες εικόνες που ζωγραφίζει η παρέα του για τους μαθητές, αποκαλύπτει τη βαθιά του ανάγκη να μοιραστεί αξίες πολύτιμες και ανεκτίμητες όπως η θαλπωρή, η φιλία, η συμπαράσταση.

“Θέλω να βλέπουν εμένα. Να βλέπουν ότι παρά τα τόσα προβλήματα υγείας κάνω κάτι για αυτούς. Επίσης έχουν την ευκαιρία να δουν πόσο μου συμπαραστέκονται οι φίλοι μου. Αυτή η διαδικασία είναι πιο πολύτιμη από κάθε τοίχο που ζωγραφίζουμε”.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν φιλικά οι καλλιτέχνες Φωτεινή Βελεσιώτου, 12ος Πίθηκος και η Χορωδία Γυναικών «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Θα παρουσιάσει ο Γιάννης Σερβετάς.

Συνέντευξη στην Α. Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια Ε. Μπιμπίκου


 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana