Τα αρχαία Άβδηρα της Ξάνθης αποκαλύπτονται στο κοινό

 

Από το τέλος της δεκαετίας του 1980 ο ιστορικός οικισμός των Αβδήρων της Ξάνθης, η πατρίδα του Δημόκριτου, εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την συντήρηση, αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη των αρχαίων και την απόδοση του αρχαιολογικού χώρου στο κοινό.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης παρουσίασε στο κοινό τα αποτελέσματα του τελευταίου έργου, που είχε τίτλο «Συντήρηση – Αποκατάσταση – Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Αβδήρων» και ήταν ενταγμένο στο «Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΕΣΠΑ 2007-2013».

 

Το πρόγραμμα περιέλαμβανε ξενάγηση από τις υπεύθυνες του έργου αρχαιολόγους Κωνσταντίνα Καλλιντζή και Μαρία Χρυσάφη στις αποκαταστημένες ενότητες του αρχαιολογικού χώρου, ανακοίνωση τοίχου με τα πεπραγμένα του έργου, έκθεση προπλάσματος αφής του Εργαστηρίου Κοροπλαστικής για άτομα με προβλήματα όρασης και για εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Επίσης, προβολή power point με εικόνες από τις εργασίες αποκατάστασης, ενώ στην διάθεση του κοινού υπήρχαν και φυλλάδια μεταγραμμένα στο σύστημα Braille για άτομα με προβλήματα όρασης. Η βραδιά έκλεισε με φιλική συμμετοχή της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δήμου Αβδήρων με μαέστρο την Παναγιώτα Καβαρατζή.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana