Σύντομα η πρόσληψη 150 υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ

Τελευταία ενημέρωση: 09:37

 

Το συντομότερο θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για την πρόσληψη 150 υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ. Το Δ.Σ. της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης έχει πάρει απόφαση και έχει ήδη υποβάλει τον φάκελο με την κατανομή των απαιτούμενων ειδικοτήτων στο ΑΣΕΠ, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου ¨Πρακτορείο 104,9 fm¨, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης ο οποίος έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την πλήρωση των νέων θέσεων.

“Είναι θέσεις διαφόρων βαθμίδων, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ( 55 θέσεις), τεχνολογικής (25 θέσεις) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (70 θέσεις).

Είναι θέσεις αορίστου χρόνου και ανάλογα με τα προσόντα του καθενός και την εμπειρία του θα ενταχθεί και στο ανάλογο μισθολόγιο σύμφωνα με αυτό που ισχύει στην ΕΥΑΘ. Το μισθολόγιο έχει ακολουθήσει τις περικοπές του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κινείται στα όρια των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αντίστοιχων ειδικοτήτων” διευκρίνισε.

“Ήμασταν επίμονοι με το θέμα των προσλήψεων, παρουσιάσαμε τις ανάγκες της ΕΥΑΘ αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της Εταιρείας, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό προσλήψεων” συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ διευκρινίζοντας ότι η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης σκοπεύει , με τις προσλήψεις αορίστου χρόνου, να περιορίσει την συνεργασία της με εργολαβίες.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε 230 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, επομένως συν 150 στελέχη είναι σημαντικός αριθμός. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε αναδιαρθρώσεις  ώστε οι υπηρεσίες να καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό χωρίς να προσφεύγουμε σε εργολαβίες. Εκτιμώ ότι υπάρχουν υπηρεσίες σημαντικές και κακώς έχουν εκχωρηθεί στους εργολάβους - όχι με την λογική ότι είναι κακοί οι άνθρωποι- αλλά έτσι η Εταιρεία χάνει τεχνογνωσία” ανέφερε.

 

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ διαβεβαίωσε ότι “το νερό της Θεσσαλονίκης είναι πάρα πολύ καλό, έχουμε κάνει πολλούς ελέγχους, τα εργαστήρια της ΕΥΑΘ είναι πιστοποιημένα και αξιόπιστα και οι μετρήσεις που κάνουμε γνωστοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας”. Ο κ. Κρεστενίτης υποστήριξε ότι το διυλιστήριο νερού του Αλιάκμονα από το οποίο παίρνουμε νερό είναι από τα καλύτερα όπως και το νερό που φεύγει από το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης και ότι η πιθανότητα να εμφανιστούν σε κάποιες περιοχές αποκλίσεις στην ποιότητα “πιθανώς να οφείλεται στο εσωτερικό σύστημα υδροδότησης π.χ. της οικοδομής”.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ υπάρχει αυξημένη ζήτηση νερού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και για αυτό στόχος της εταιρείας είναι να υλοποιήσει την επέκταση του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλύψει τα αιτήματα για σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο, περιοχών γύρω από τη Θεσσαλονίκη. “ Αν το δίκτυο επεκταθεί τα επόμενα χρόνια θα μπορούν να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο περιοχές όπως η Θέρμη, η Περαία, οι Ν.Επιβάτες κ.α.” όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κρεστενίτης.

 

Συνέντευξη στην Α. Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια Ελένη Μπιμπίκου

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana