Ιβιτς: «Ο στόχος μας είναι να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου»

Τελευταία ενημέρωση: 17:55

 

Την αισιόδοξη εκτίμηση πως η ομάδα του μπορεί να φθάσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Φιορεντίνα. Ο Σέρβος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ σέβεται τη Φιορεντίνα, αλλά στην Τούμπα παίζει πάντα για τη νίκη. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού: 
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη παίρνει καλά αποτελέσματα με μεγάλες ομάδες μακριά από την έδρα του, ενώ στην Τούμπα έχει κερδίσει τελευταία μόνο τη Βιγιαρεάλ: «Δεν το έχω σκεφτεί αυτό που μου λέτε. Τον λόγο για τον οποίο συνέβη κάτι τέτοιο στο παρελθόν δεν μπορώ να σας τον πω. Υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες έδωσαν το 100% για να κάνουν μία μεγάλη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες παίζουν χωρίς πίεση εκτός έδρας, ίσως ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν ήταν έτσι».


Πού πιστεύει ότι θα κριθεί το παιχνίδι: «Ο ΠΑΟΚ έχει έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια μπροστά του. Υπάρχουν 18 βαθμοί, είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Πάντα θέλεις την 1η θέση, αλλά εγώ λέω ότι θα δούμε και αυτό το παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε ένα που θα έχουμε μπροστά μας ξεχωριστά. Παίζουμε με μία καλή ομάδα, τους σεβόμαστε, αλλά όταν παίζουμε εδώ στην Τούμπα, προετοιμάζουμε τους παίκτες μας πάντα για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Είχαμε πέντε παιχνίδια σε τρεις μήνες, έχουμε ξεκινήσει από τις 20 Ιουνίου την προετοιμασία. Με την καθυστέρηση του πρωταθλήματος της Ελλάδας, αν με ρωτάτε για τον ρυθμό της ομάδας μας, πιστεύω ότι είμαστε καλά. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι».


Για την άποψή του για τη Φιορεντίνα και τη σύγκριση με τον ΠΑΟΚ και αν θα χρησιμοποιήσει τους βασικούς του παίκτες ή αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αυριανό παιχνίδι: «Η Φιορεντίνα είναι μία πολύ καλή ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι στις πρώτες ομάδες στο ιταλικό πρωτάθλημα που είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Είναι ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με καλές μονάδες και πολύ καλό προπονητή. Έχουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τελευταία και αυτό μας λέει ότι απέναντί μας έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, μπορεί να γίνουν κάποιες αλλαγές, μπορεί και όχι, θα το δείτε αύριο. Δε μου αρέσει να μιλάω από πριν για τον τρόπο που θα παίξει η ομάδα μου και αυτό κάνω και τώρα».


Για τους πολλούς τραυματισμούς πέρυσι και την αλλαγή προς το καλύτερο φέτος: «Δόξα τω Θεώ είναι έτσι, ας χτυπήσουμε και ξύλο, να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο ιατρικό και προπονητικό τιμ. Έχουμε φέρει ανθρώπους που ασχολούνται πιο επαγγελματικά με αυτά τα θέματα. Ζητάμε από τους παίκτες να είναι επαγγελματίες και να κάνουν μετά τους αγώνες ό,τι χρειάζεται για την αποκατάσταση. Είμαστε στο ξεκίνημα και ως τώρα είμαστε καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι όσον αφορά την υγεία».


Με τι θα είναι ευχαριστημένος στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League».
Πριν τον Βλάνταν Ιβιτς μίλησε ο Μαρίν Λέοβατς, που επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του. Ο Κροάτης αμυντικός είπε: «Περιμέναμε με ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι όμιλοι. Έχουμε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση».


Για το αν είχε κάποια επικοινωνία με τον Κροάτη της Φιορεντίνα, Μπαντέλι: «Όχι, δε μίλησα μαζί του, αλλά σίγουρα θα τα πούμε αύριο πριν και μετά το πανχίδι».
Για το πώς περιμένει να εξελιχθεί το αυριανό παιχνίδι: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα με καλές μονάδες και ποιοτικούς παίκτες, αλλά στην Τούμπα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και δε θα το κάνουμε ούτε αύριο».


Για το αν τους έχουν πει κάτι συγκεκριμένο οι παίκτες που είχαν παίξει την προηγούμενη φορά κόντρα στην Φιορεντίνα: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά στη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής μας έδειξε βίντεο, με τα θετικά και τα αρνητικά της Φιορεντίνα και θεωρώ ότι είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε από το αυριανό παιχνίδι».

Ντίνος Καραμητρούσης


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana