Επίσημη έναρξη της "Βαλκανικής Πλατείας" αύριο με συναυλία του Γ. Νταλάρα

Τελευταία ενημέρωση: 21:37

 

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της “Βαλκανικής Πλατείας 2016” με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νεάπολη. Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα θα συναντηθούν στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και θα περιδιαβούν στις γειτονιές της Νεάπολης με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Επίσημα ξεκινά αύριο Τρίτη, 30 Αυγούστου, το «ταξίδι» που κάνει ανελλιπώς εδώ και 17 χρόνια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στους πολιτισμούς των Βαλκανίων. Η “Βαλκανική Πλατεία 2016” για άλλη μια φορά μάς ταξιδεύει σε ακούσματα, γεύσεις, εμπνεύσεις και δημιουργίες, από αυτές που χαρίζουν στα Βαλκάνια τη μοναδικότητά τους.
 

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει αύριο, Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στα Συμμαχικά Κοιμητήρια επί της οδού Λαγκαδά, με μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα, της Άλκηστη Πρωτοψάλτη, του Πάνου Μουζουράκη και Manjola Nallbani, και ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, που περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι. Ιδιαίτερη θέση θα έχει η λογοτεχνία και τα εικαστικά, όπως και η Παιδική Σκηνή με πλούσιο πρόγραμμα και δημιουργίες.
«Ο πολιτισμός, τα γράμματα, οι τέχνες ενισχύουν τον ειρηνικό διάλογο, δημιουργούν προϋποθέσεις συνεργασίας και ειρηνικής συνδιαλλαγής, ενισχύουν τον αλληλοσεβασμό, δείχνουν τον δρόμο για την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana